Mezőkövesdi KC

2019.10.21. 15:00

Egy pont a fontos rangadón

Vácott lépett pályára szombaton a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Molnár István

Varjú (szemben) négy gólt szerzett Vácon

Fotó: Tóth Balázs

A bennmaradás, a tabella alsó régiójától való távolodás miatt nagyon fontos összecsapás várt szombaton idegenben a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatára, a bajnokság 7. fordulójában. A Matyó-alakulatnál nem volt sérült, így mindenkire számíthatott a Vác elleni csatában a vezetőedző, Buday Dániel.

Nagy volt a küzdelem

A látogatók jól is indítottak, mert Radnic duplájával 0-2 állt a váci eredményjelzőn, majd Bognár és Holpert vette be a vendégkaput, így öt perc után 2-2 volt az állás. Szöllősi kiállt két percre, Pásztor pedig hétméterest hárított a 9. perc közepén, ami lélekben nagyon jót tett az MKC-nak. 3-3-ról 5-8-ra húzott el a Kövesd, bejöttek a ,,játékok„ Halilbegovicéknak. Aztán amilyen hamar jött, olyan gyorsan elúszott a vezetés, mert a 18. percben, Kállai találata után 9-9 lett az eredmény. Nem sokkal ezután először álltak jobban a házigazdák, mint az MKC, így azonnal az időt kért Buday Dániel. A folytatásban Horváth L. és Stankovic kihagyott lövése között azért Mojsilov is odatette magát, ahová kellett, de Kovács J. is bemutatott bravúrokat a másik kapu előtt. A küzdelem nagy volt, a félidő végén Rozner vágott be egy büntetőt, így ha nem is nagy fórral, de a Vác vezetett a félidő végét jelző dudaszónál (12-10).

Góltalan tizenegy perc

A szünetről visszatérve sem igazán változott a játék képe: miközben a Mezőkövesd kiegyenlített, egyszer ide esett egy találat, egyszer pedig oda (14-14). Halilbegovic, majd Holpert oldotta meg pontosan a hétméteresnél rá rótt feladatot, aztán Pásztor hárításait láthatták a szurkolók. A 41. percben Menyhárt gólja 16-18-at ,,ért”, ezen a ponton talán lehetett volna esélye arra az MKC-nak, hogy kissé ellépjen. De nem ez történt, hanem az, hogy 19-19-re feljöttek a váciak. A jó formában lévő Radnic vállalta, amit kellett, elhelyezett két hetest a hazai kapuba, illetve egy akciótalálatot is, amivel a 49. percben ismét vezetett a dél-borsodi együttes (19-22).

 

Ekkor még nyilván senki sem gondolhatta, hogy ezzel véget is ért a vendégek gólgyűjtése, de a VKSE védekezése szorosabb lett, Kovács J. ,,megbabonázta„ a látogatókat, eközben pedig a házigazda szívósan zárkózott. 57:14 percnél, 22-22-ről indultak neki a felek a hajrának, amiben egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így már nem is lehetett más az eredmény, mint pontosztozkodás.


Jegyzőkönyv

Váci KSE – Mezőkövesdi KC 22-22 (12-10)

Vác, 300 néző. V.: Nagy F., Túróczy.

Váci KSE: KOVÁCS J. – Nagy N. (2), KÁLLAI (5), Bognár (3), Antal Sz. (3), Pál G. (-), Holpert (5/1). Csere: Majer (kapus), Kocsi (-), Rédai (1), Davidovic (2), Miklián (-), Rozner (1/1). Vezetőedző: Skaliczki László.

Mezőkövesdi KC: Pásztor I. – Varjú (4), Stankovic (-), Dávid (-), Szöllősi O. (1), HALILBEGOVIC (6/1), RADNIC (8/2). Csere: Mojsilov (kapus), Menyhárt (2), Martins (1), Horváth L. (-), Kovács B. (-). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Hétméteresek: 6/2, ill. 4/3

Skaliczki László: – Hullámzó küzdelmet és kiélezett csatát hozott a mérkőzés. Sajnos, a kelleténél többet hibáztunk, ráadásul bizonyos helyzetekben sajátos megítélésben volt részünk.

Buday Dániel: – Az idegek harcát hozta ez az igazi alsóházi rangadó. A nagyot küzdő kiscsapatok mérkőzésén az első félidő második fele a hazaiaké volt, a folytatásban pedig fordítani tudtunk. A pontosztozkodást igazságosnak érzem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!