megye I.

2019.10.09. 15:30

A rangadók eredményein (is) múlik

Kilenc találkozó után veretlenül áll a megyei I. osztály első helyén a Cigánd SE.

Molnár István

A cigándiak (fehérben) eddig jól teljesítettek

Forrás: ÉM-archívum

Hét győzelem és két döntetlen az eddigi mérlege (a gólkülönbség: 23–5) a cigándi labdarúgócsapatnak a megyei élvonalban, így a bodrogköziek „természetesen” a tabella élén állnak. A nyáron nagy változások voltak a klubnál azok után, hogy a CISE tíz év után elbúcsúzott az NB-s osztálytól (kilenc szezont az NB III.-ban húzott le a gárda, egyet, a 2016/2017-eset az NB II.-ben), gyakorlatilag minden játékostól elköszöntek, és egy régi-új edző, Nagy Gábor vette át a vezetőedzői szerepkört.

Fiatal, saját nevelésű

– Az utóbbi tíz évben nem voltam az NB III.-as, az NB II.-es felnőttcsapat mellett, s bár egy-két alkalommal volt felkérés, hogy vállaljam, de nem tettem, mert az itteni gyerekekkel foglalkoztam – mondta lapunknak Nagy Gábor. – Most úgy döntöttem, hogy belevágok újra, elsősorban amiatt, mert olyan játékosokkal kezdhettem el nyáron a munkát, akik közel állnak hozzám, és akikkel –szinte kivétel nélkül – együtt dolgoztam az utóbbi egy évtizedben. Gyermekkoruktól ismerem őket, majdhogynem valamennyiük ott volt a megyei III-at, aztán a megyei II-t megnyert csapatban.

A cigándiaknál négy olyan labdarúgó található a keretben, aki korábbról ismerős: Stanislav Chepa, Dmytro Bodnaruk, Molnár László, illetőleg Oláh Levente.

– A holtszezonban megkerestem mindenkit, akit szerettünk volna visszahozni, leigazolni Cigándra, de nem mindegyiküknél jártam sikerrel – tette hozzá Nagy Gábor. – Ezért az előző szezonbeli keretből maradtak néhányan: Molnár a nyírbátori kölcsönből jött vissza, Bodnaruk még csak a múlt héten, Oláh pedig egy évig sérült volt. A koncepción ez nem változtatott, mégpedig hogy fiatal, saját nevelésű, illetve környékbeli játékosokból építünk egy új csapatot.

Hozzáállás, csapatszellem

Néhány hónapja, júniusban ugyan beszéltek róla, de nem mondták ki egyértelműen Cigándon, hogy márpedig „tutira” vissza kell jutni az NB III.-ba.

– Akkor arról beszéltünk, hogy van egy hároméves elképzelés, és a harmadik szezon végén ki kellene harcolnunk a visszajutást – közölte Nagy Gábor. – Nem akartunk, de nem is tudtunk mást meghatározni, hiszen egyrészt tizennégy különböző helyről érkeztek vissza a játékosok, és magam sem ismertem a megyei I-es mezőnyt, hónapokkal ezelőtt nem láttuk az erőviszonyokat. Azt mondtuk: legyünk előkelő pozícióban, aztán majd elválik. A pillanatnyi helyezésünk engem nem lep meg, de nem azért, mert tudtuk, hogy így lesz, hanem azért, mert dolgozunk, heti 3-4 edzést tartunk, 80 százalékos edzéslátogatottsággal. Ami jó, annak ellenére, hogy mindenki tanul, dolgozik. A veretlenségben mindez szerepet játszik, ami kiegészül a hozzáállással, és a nagyon fontos csapatszellemmel. Mivel a csapat döntő része együtt nőtt fel, a srácok ismerik egymást, és ez az öltözőben is pozitívan csapódik le.

Lőni többet kellene

A szakvezetőt megkérdeztük még az öt kapott gólról, valamint, hogy érzése szerint kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek a feljutásért folytatott harcban.

– Legutóbb, a Mád ellen, hazai pályán kaptunk két gólt, szakadó esőben, villanyfényben, a kapusunk alig látott valamit… – tette hozzá Nagy Gábor. – Az öt kapott gól valóban elfogadható kilenc mérkőzésen, nem lehetek ezzel elégedetlen. A rúgott találatok tekintetében azonban van hiányérzetem, amibe belejátszik, hogy a támadószekcióba tartozók közül ketten, Gönczi és Jóni hosszabb ideje sérültek, és még hetek, mire visszatérhetnek. Nyáron azt hallottuk, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC II., a Sajóbábony és a Hidasnémeti is szeretne aranyérmes lenni, úgyhogy mi nyugodtan vágtunk neki a bajnokságnak, a korábban említett cél miatt is. Még az ősz hátralévő részében is rangadók várnak ránk, ha ezekből a meccsekből jól jövünk ki, akkor valamelyest tisztábban láthatunk majd a jövővel kapcsolatban.

A Cigánd SE őszi szezonból hátralévő mérkőzései:

Október 12., 15.00: Bánhorváti-KBSC – CISE

Október 19., 14.30: CISE – Mezőkövesd-Zsóry FC II

Október 26., 14.30: Bőcs KSC – CISE

November 2., 13.00: CISE – Gönc VSE

November 9., 13.00: Hidasnémeti – CISE

November 16., 13.00: CISE – Nyékládháza

November 23., 13.00: CISE – BTE Felsőzsolca

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!