Jegesmedvék

2019.09.23. 14:00

Újra Vandane fújt ébresztőt

Vasárnap este ötödik meccsét itthon játszotta a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Szirányi és Tousignant, ennek eredményeként trénerük Részegh T.-t az első sorba jelölte, míg a negyedik ötösfogat négyesre zsugorodott a liptószentmiklósiak ellen. A kapusok közül most újra Rajna kapott bizalmat. A korongejtést Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező, Miskolc díszpolgára végezte el.

Halvány harmad

A 2. percben a védő Vandane csatárerényeket csillogtatott, egészen a kapuig korcsolyázott, lőtt, majd a kipattanót golfütéssel próbálta betenni, de a védők a nyakán lógtak, így célzás nélkül tüzelt. Bő három perc alatt hatszor lőttek a Macik, de vagy Zalivint nézték ki maguknak, vagy lapos korongjaik a ketrec mellé vágódtak. Az első kiállítást a szlovákok kapták, a hivatalos indoklás szerint késői ütközésért, és ilyen megfogalmazást még soha nem hallottunk. A 7. percben Láda B. irigyelte meg Vandane múltkori hármasát, a kék vonalról azonban éppen a portást szúrta ki magának. A támadó harmadban egymás után teremtette helyzeteit a miskolci gárda, a játékszer azonban nem talált rést. A játékosok többször a korcsolyáikat is bevonták a játékba, de ,,cipőikről” vesztükre rendre rossz helyre pattant a korong. Rajna alig kapott munkát, a meccs pedig nem volt túlságosan érdekfeszítő. Galanisz kisbüntetésével zárult az első harmad.

Jót tett a meccsnek

A négy az öt elleni játékot simán kihúzták a miskolciak. Az akciók szervezése sokkal jobban ment a hazaiaknak, akik nyomás alatt tartották a liptószentmiklósiakat. A vendégek hosszú ideig ki sem tudtak kászálódni a védőharmadukból, gyakran keresték a korongot, így képtelenek voltak felmenni, támadást indítani. Zalivint Részegh és Dudás is tesztelte, előbbi közelről, utóbbi a kígyótérről, a játékszer azonban semmilyen áron nem akart célba érni. A 26. percben Rudolf Huna megelégelte a tehetetlenséget, lefutott mindenkit, tett egy félkört, aztán jobbról, fonákkal célozta meg a hosszú sarkot, és ez próbálkozás volt hosszú idő után az első MHk-ziccerféle. Cebák bottal akasztott, és ekkor jött el Vandane, a bombázóhátvéd ideje: középről, kapásból a bal felső sarokba zúdított (1-0). A vezetés jót tett a meccsnek, már jobban csipkedték magukat a játékosok. A 30. percben Vandane a változatosság kedvéért balról vágott egy nagyot, Zalivinről balra perdült a korong, Kiss P. eszmélt és mielőtt elgáncsolták volna, a kapuba gurított (2-0). A piros-fehérek ellen nem találta a helyét a tűzpirosban pompázó szlovák társaság, a második szakasz közepén az volt a kérdés, hogy egyáltalán összehoznak-e egy gólt. A 34. percben Rajna kesztyűjéből kitáncolt a korong, de észrevette és rávetődött. A pálya olykor felbillent, egy vendéglövés után azért Láda B. és Rudolf Huna a publikum számára előadott egy félgyenge kakaskodást, a vonalbírók azonban gyorsan szétszedték őket.

Vas fejezte be

A zárófelvonás DVTK-emberelőnnyel indult, de a felállás, a pozíciók elfoglalása sem ment zökkenők nélkül, és akkor még nem említettük a rossz átadásokat. A 47. percben két, durvának tűnő ütközés zajlott a vendéglátó harmadában, de a salamoni páros kiállítás helyett csak Rossra mutattak, ezt Marcel Rodman nehezményezte, sokáig vitatkozott Korbával, de persze az ég világon semmit nem ért el. A 49. percben Magosi kínálta meg Zalivint, az orosz légiós pedig úgy kapta el a korongot, mint a madár a legyet. Az 55. percben Részegh átadását Vas emberelőnyből, jobbról értékesítette (3-0). A hajrában még elcserélték magukat Magosiék, túl sokan mentek a jégre, így négyen védekeztek, de nem izzadtak meg.

Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Miskolc, 1091 néző. V.: Korba, Müllner (J. Konc, Smrek).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Dudás (1) Részegh (2), Vas J. 1 (1), D. Rodman – Gőz, Vandane 1 (1), Beach, Galanisz, Magosi – Kiss D., Láda B., Miskolczi, Harrison, Beauvillier – Farkas M., Vojtkó, Ritó (1), Kiss P. 1 – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Mhk 32 Liptovsky Mikulás: Zalivin – Kurali, Stehlik, Kriska, Ozolins, Lavrovs – Cebák, Smutny, Piatka, Osko, Sukel – Droppa, Petran, Rudolf Huna, Robert Huna, Nechaj – Nemes, Burzik, Kalousek, Uhrik, Listiak – Bátory (kapus). Vezetőedző: Anton Tomko.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Marcel Rodman: – Nyertünk 3-0-ra, így elégedettnek kell lennem. Ha minden meccsünket így hozzuk, a későbbiekben sem lehet majd panaszom. Sokat birtokoltuk a korongot, de egy passzal mindig többet csináltunk. A tanulság az, hogy kevesebb átadás és több lövés kell. A találkozón jól működött az emberelőnyös, és az hátrányos teljesítményünk is.

Anton Tomko: – Jobb volt a Miskolc, mi lassan és nehézkesen hokiztunk. Az első harmad 0-0-ját kapusunknak köszönhettük. Szerettünk volna jobban felpörögni, de az első bekapott gólunkat hamar követte a második, ez pedig lefékezett minket. Sok betegünk volt, ők nem tartottak velünk, de a vereségünket nem ez okozta, ugyanis gól nélkül a hokiban képtelenség pontot szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!