Miskolc Steelers

2019.09.20. 13:30

Keresik, akinek szívügye lenne

A Steelersnél egyelőre pihennek, az edzéseket januárban kezdik el a felnőttek.

Molnár István

A tavalyi szezonja nem sikerült jól a Steelersnek, de az azt megelőző három évben döntősök voltak

Még messze van a magyar amerikaifutball-bajnokság legmagasabb osztályának, a HFL-nek a következő, 2020-as szezonja, ám lassan, az ősz vége felé ki kell alakulnia a mezőnynek. A kluboknak ugyanis október 31-ig kell beadniuk a nevezésüket a jövő tavasszal induló idényre, így ebben a pillanatban nem lehet megmondani, hogy hány csapattal startol majd el a következő küzdelemsorozat.

Biztosan beadják

Amint az ismert, az egyszeres bajnok (2016), kétszeres ezüst­érmes (2017, 2018) borsodi klubot, a Miskolc Steelerst tragédia rázta meg a nyáron, elhunyt az acélosok alelnöke, Nádi Gyula.

– Az ő helyére szeretnénk egy olyan személyt megnyerni, akinek nemcsak a sport a szívügye, hanem azon belül az amerikai futball és nyilván maga a klub is – mondta az Észak-Magyarországnak Aggod Péter, a Steelers elnökségi tagja. – Köztudott, hogy korábbi alelnökünk kapcsolatait kihasználva sokat dolgozott azon, hogy a szponzori körünk széles legyen, de az ő sajnálatos kiválása után is azt szeretnénk, ha ez a bázis megmaradna, sőt, ha lehet, még bővülne is. A nevezésünket biztosan beadjuk a megadott határidőig, hiszen Kelet-Magyarország egyik meghatározó amerikaifoci-klubja vagyunk.

A Steelers felnőttgárdájánál a munkakezdést, az első edzéseket jövő január elejére tervezik. Az utóbbi években az amerikai Eaton Demetrius Lamar irányította a csapatot játékos-edzőként, hogy 2020-ban ő lesz-e továbbra is a szakvezető vagy nem, egyelőre nem tudni. Az azonban biztos: mivel az acélosok tartani kívánják azt a magas a szintet, amit az elmúlt években elértek, elengedhetetlen lenne egy külföldi szakember munkája, jelenléte.

A válogatottban

A Grátz Vilmos vezette magyar amerikaifutball-válogatott idén ősszel két B-csoportos Európa-bajnoki mérkőzésen lép pályára. Előbb október 12-én Budapesten, a Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja Spanyolország legjobbjait, míg két héttel később, október 26-án Belgiumban szerepel. A bő 75 fős keret az idei évben is az immáron szokásosnak mondható, augusztusi (17–20.) négynapos székesfehérvári edzőtáborral kezdte meg a felkészülést a mérkőzésekre, míg a csapat szeptember 14-én és 15-én Budapesten, a Kőér utcában folytatta a munkát. Ezután lesz még két hét végi összetartás az első összecsapásig, szeptember 28–29-én, illetve október 5–6-án. A Miskolc Steelerstől a keretben található Szabó Martin (cornerback), Károly Máté (offensive lineman), Jónás Máté (cornerback), Stadler Dániel (defensive lineman), Jordán László (quarterback), valamint Yurij Nahornak (defensive lineman). Menczel Dániel (offensive lineman) is elutazott még az első, fehérvári találkozóra, ott azonban megsérült, Achilles-szakadást szenvedett.


Pályán a juniorok

Kilenc csapattal a napokban elkezdődött az idei, 2019-es honi junior amerikaifutball-bajnokság. A Miskolc Steelers hazai bemutatkozása a Budapest Cowbells ellen elmaradt a nyitányon (a fővárosiak nem tudták vállalni ekkor a fellépést), a meccset szeptember 29-én rendezik meg. Az U19-es ,,acélfiúk„ így szombaton 13 órától Debrecenben, a DEAC Gladiators korosztályos gárdája ellen húznak először sisakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!