MKC

2019.08.16. 10:30

Programváltozás a matyóföldi kéziseknél

Elmarad a Mezőkövesdi KC hét végi túrája és a hazai meccse is.

Kolodzey Tamás

Buday Dániel vezetőedző és csapatának egyik kulcsembere, Horváth László a Gyöngyös elleni edzőmeccsen

Fotó: Tóth Balázs

A piros-fehérek augusztus 17–18-án Vágsellyére utaztak volna, a HKM Sala nemzetközi tornájából azonban semmi nem lesz.

Nem jött össze

– Arról értesítettek minket, hogy változott a programjuk, más tornára mennek – mondta Tóbiás Szabolcs, a kövesdiek operatív igazgatója. – Most úgy néz ki, hogy januárban megyünk a Pozsonytól mintegy nyolcvan kilométerre lévő városba, és küzdünk majd az akkor sorra kerülő négyes rendezvényen.

A piros-fehérek annak érdekében, hogy ne maradjanak játék nélkül, gyors szervezőmunkába kezdtek és úgy nézett ki, hogy számukra összejön a Magyarországon edzőtáborozó kuvaiti U19-es válogatott elleni budapesti mérkőzés, de ebből sem lett semmi.

– Nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy edzőpartnert találjunk – folytatta az operatív igazgató. – Mivel fáradozásunkat nem kísérte siker, vezetőedzőnk úgy döntött, hogy szombaton edzést vezényel tanítvá­nyainak.

Itthon már nehéz

Buday Dániel, a matyóföldiek vezetőedzője nem hullajtott könnyeket a programváltozásuk miatt:

– Csak szombaton tudtunk volna játszani, ahhoz pedig túl messze vannak, hogy egy mérkőzésért elmenjünk. Ugyan tervszerűen felépítettük a hetünket, de nem sajnálkozunk a torna elmaradásán, hiszen nagyjából ott tartunk, ahol elképzelésem szerint tartanunk kell. Ilyenkor már nehéz itthoni ellenfelet leakasztani a „szögről”, ugyanis az NB I./B-sek a hétvégén általában nem játszanak, az élvonalbeliek pedig hetekre előre kialakított ritmus szerint élnek. Az utóbbiakat illetően a már elkészült sorsolást is figyelembe kell venni, ennek jegyében nem túl szerencsés, ha egy edzőmeccs időpontja túlságosan közel esik a bajnoki párviadalhoz. Mi azonban meccseltünk már a Balafontüreddel, az Egerrel, a Gyöngyössel, és majd összecsapunk a Ferencvárossal és a Váccal is. Ezeken a találkozókon soha nem az eredmény számít, a lényeg a mozgáson, a gyakorláson, a fizikai terhelés oldásán van. Mindig bevetjük a fiatalokat, aztán a tesztmérkőzéseken hozzuk fel a kisebb vagy nagyobb sérülés után visszatérőket is. A kuvaitiakkal szemben tervezett és elmaradó csatánk különleges lett volna, hiszen ritkán adatik meg egy csapat életében, hogy a Perzsa-öbölbeli olajállamból kap ellenfelet, de ez a tervünk is meghiúsult.

Juhász István leköszönt

Már nem Juhász István a Mezőkövesdi Kézilabda Club szakmai igazgatója. A sportember – aki évekkel ezelőtt az akkori NB I.-es gárda vezetőedzőjeként is dolgozott –, mint ismeretes, számtalan egyéb megbízatása mellett tavaly, a szezon kezdete előtt mondott igent a tisztségre, melynek során a felnőtt- és minden utánpótláscsapat munkáját felügyelte, segítette az edzők és az együttesek mellett dolgozó szakemberek munkáját. Juhász István feladatai az elmúlt időszakban megsokasodtak a „főállásában”, a Magyar Kézilabda Szövetségben, ezért köszönt el a borsodiaktól. Mint megtudtuk: utódját később nevezik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!