Asztalitenisz

2019.07.03. 17:00

Az elmúlt 20 év legnagyobbja

A hegyaljaiak még sosem szerepeltek olyan jól a harmadik vonalban, mint legutóbb.

Molnár István

A szerencsiek

Sikeres szezont tudott le a Szerencs VSE I. férfi asztalitenisz-csapata, amely Lehoczki Gábor, Stadler Tamás, Macsuga József, Korály Tibor összeállításban az aranyérmes – egy ponttal győztes – Nyírbátor mögött a második helyen végzett a 2018/2019-es évadban az NB II. Észak-keleti csoportjában.

– Az SZVSE-nek az elmúlt húsz évben alapvetően nem volt ilyen sikeres éve, mint a nemrégiben zárult, hiszen nem csupán az NB II.-es csapatunk lett második, hanem az NB III.-as is – mondta Köllő András szakosztályvezető. – Az évad indulása előtt mindkét osztályban azt tűztük ki célként, hogy zárjunk a dobogón, örülök, hogy ezt elértük. Az NB II.-es mezőny kiegyensúlyozott volt, ezért különösen büszkék vagyunk az ezüstéremre. Az egyesület az utóbbi másfél-két évtizedben hol elbúcsúzott ettől a szinttől, hol visszajutott ide, de szerencsére már harmadik esztendeje folyamatosan NB II.-es résztvevők vagyunk.

Az egység volt

A csekélyke hátrány miatt megkérdeztük: vajon első hely esetén vállalták volna az NB I.-et, a második vonalat?

– Minderre két válaszom van – tette hozzá a hegyaljaiak sportvezetője és NB III.-as játékosa. – Az egyik szakosztályvezetői minőségben: egyeztettünk a város vezetésével, és nem vállaltuk volna. A költségvetés abban az esetben megduplázódik osztályváltás esetén, ha nincs meg a megfelelő játékosállomány, ha adott, akkor nem. Tavaly szerencsés helyzetben voltunk, mert hat játékos volt NB II.-es szinten, nem volt kérdés a cél elérése. Az NB I. azonban NB I., és erre a helyzetre, ha előállt volna, az a válaszom, hogy nagy lehetőség lett volna benne. Nem tudjuk, mikor leszünk ismét ilyen közel hozzá, talán akkor, ha a fiataljaink közül egy vagy két srác eljut arra a szintre, ami ide szükséges. Akkor megpróbálnánk úgy beosztani a meglévő erőforrásainkat, illetve újakat bevonni. Azért az NB I.-ben már több lenne az utazás, a bírói díjak és a nevezési költség is, tehát egy ilyen lépést mindig meg kell fontolni előtte.

Az NB II.-es kiváló helyezést így magyarázta Köllő András.

– Első és legfontosabb, az egység volt – húzta alá a szakosztályvezető. – Mindegyik játékosunk mögött volt egy bizonyos múlt a sportágban, de csapatkapitányunk, Lehoczki Gábor mögött a legjelentősebb. Ő a legképzettebb, már gyermek korában elkezdte az asztaliteniszt, és rövid kihagyást leszámítva mindig művelte. Remekül irányított, kiválóan menedzselt, mindezek nagyban hozzájárultak a sikerekhez, az önbizalom növeléséhez. Gábornak a tudása mellett az egyénisége is olyan, hogy képes vezér lenni, a hátán vitte a csapatot. Nyolcvan százalék feletti mutatót hozott a bajnokságban, a másik három emberünk ötven-hatvan százalék közöttit.

Átalakuló keret

A szerencsi alakulat a Hunyadi-csarnokban vívta meg meccseit, nem a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

– A Hunyadi egy felújított, modern létesítmény, mindenben megfelel az igényeinknek, illetve a legmagasabb szintű követelményeknek – közölte Köllő András. – Asztalitenisz-mérkőzéseken nincsenek ugyan százak a lelátón, de nekünk van egy 5–10 fős úgynevezett magunk, akik szintén játszanak, és mindig kijöttek a hazai összecsapásainkra szurkolni nekünk, tehát megvolt a hangulat.

A szakosztályvezető már a keretben történt változásokról is beszámolt.

– Stadler Tamás és Macsuga József elköszöntek Szerencstől, ők a Miskolci EAFC-nál folytatják a játékot. NB III.-as kínai játékosunk, egyben edzőnk, Li Hongyang családi okok miatt nem tudja vállalni a folyamatos játékot, csak besegít majd, ha arra szükség lesz. Az NB II.-t így Lehoczki Gábor, Korály Tibor, jómagam és Köllő Ábel fogja játszani. Ábel 13 éves, az NB III.-ban szépen teljesített, mostantól szokja a magasabb osztály légkörét. A cél így más lesz, mint előzőleg, mégpedig az, hogy maradjunk benn az NB II.-ben. A korábbi megyei I.-es csapatunk fog próbálkozni az NB III.-ban, illetve indítunk egy megyei II.-es együttest is.

A tények kedvéért: az SZVSE II az NB III. Észak-Magyarország B-csoportjában Li Hongyang, Köllő András, Köllő Ábel, Zeller Gábor (tartalék: Török Gábor) összeállításban lett ezüstérmes.


NB II. Észak-keleti csoport, végeredmény

  • Nyírbátori ASE I. 18 14 1 3 189:135 47
  • Szerencs VSE I. 18 14 – 4 215:109 46
  • Diósgyőri VTK II. 18 12 3 3 197:127 45
  • Trio-Maxi ATC Nyíregyháza 18 10 2 6 175:149 40
  • Váci Reménység SE I. 18 10 1 7 179:145 39
  • Gödöllői Egyetem AC II. 18 9 2 7 182:142 38
  • TEVA Debrecen SE I. 18 7 3 8 149:175 34
  • Pegazus-Andornaktálya 18 4 – 14 126:198 26
  • Miskolci EAFC I. 18 3 – 15 123:201 24
  • Eurokapu SE 18 1 – 17 85:239 19
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!