MVLC

2019.06.12. 21:30

MVLC: Vidumanszky László az új edző

Kassai szakember követi dr. Sike Józsefet a PannErgy-Miskolci VLC vízilabdacsapat vezetőedzői posztján.

Molnár István

Vidumanszky László (balra) és Bachner András

Két héttel azután, hogy kiderült, a klub nem köt új szerződést az utóbbi négy évben a csapatot irányító dr. Sike Józseffel, megtalálták az új vezetőedzőt a PannErgy-MVLC OB I.-es férfi vízilabdacsapatánál. Amint azt tegnap Bachner András szakmai igazgató lapunkkal közölte: a klub ötödik élvonalbeli szezonját Vidu­manszky Lászlóval kezdi el.

Régóta ismeri

– Az edzőkeresés sohasem könnyű, mert nagy felelősséget igényel, és a miskolci vízilabdacsapat minőségét tekintve azért nem mindegy, hogy milyen edző kap lehetőséget – kezdte Bachner András, szakmai igazgató. – A döntés során elsősorban a szakmai dolgok kaptak prioritást, és persze a szemlélet, hogy legyen a jelölt határozott, keménykezű, olyan, aki nem ijed meg a feladattól, aki azon dolgozik, hogy a klub még előrébb tudjon lépni. Az MVLC-nél már kiforrott egyéniségek vannak, valamint a fiatalok kopogtatnak az ajtón, így kiemelt feladat ennek az elegynek az összedolgozása, az összhang megtalálása. Ugyanis a klubnál az elejétől fogva az volt az egyik fő koncepció, hogy az itt pallérozódott fiatalok a lehető leghamarabb kerüljenek be a keretbe, játsszanak. Vidumanszky Lacit régóta ismerem, nemcsak mint embert, hanem mint szakembert is, és köztudott, hogy jó játékos volt, tehát abszolút tudom, hogy szakmailag mire képes. Remélem, az ő egyéniségét, határozottságát, fellépését elfogadja a csapat, és minőségi munkát fog tudni végezni a játékosokkal és persze a stábbal együtt.

A szakmai vezető a játékoskeretben bekövetkezett változásokról is beszélt.

– Szőke Szabolcs elment Szombathelyre, Alex Bowen helyzete pedig még tisztázatlan – mondta Bachner András. – A héten valószínűleg eldől, hogy amerikai pólósunk velünk folytatja-e, vagy sokkal több pénzért a magyarnál gyengébb bajnokságba igazol. Lőrincz Bálint fegyelmezetlenséget követett el, kikerült a keretből. Ezt én sajnálom, mert minőségi játékosnak tartom, annak ellenére, hogy a múlt szezonban nem hozta azt, amit tud. Elszerződött Máltára, az ottani bajnokságba, és nem volt hajlandó semmilyen kompromisszumra annak érdekében, hogy itthon legyen, mire indul a magyar bajnokság és a nemzetközi kupasorozat. Így kénytelen voltam közös megegyezéssel megválni tőle. Amennyiben ezt az információt időben tudom, akkor az évet úgy zártuk volna le, hogy máshol folytatja, lett volna lehetőség más magyar játékost igazolni. Ilyet már nem tudunk, így vélhetően légiós érkezik a helyére. Új emberünk az olasz Edoardo Manzi, aki a Brescia játékosa, de az utóbbi évét Nápolyban töltötte.

A PannErgy-MVLC-nél július 10-én kezdődik a felkészülés.

Gyors, okos vízilabda

– Régóta ismerjük egymást Bach­ner Andrással, tartjuk a kapcsolatot, de azért meglepett a felkérés – mondta lapunknak Vidumanszky László. – Számomra edzőként ez egy nagy kihívás, annak ellenére, hogy nem vagyok már újonc a magyar vízilabdában, hiszen voltam edző Egerben, Szentesen, utoljára az ottani női csapatnál. Nagyon örülök, hogy jött ez a lehetőség, nem félek a munkától, nem az a típus vagyok, aki nem szeret dolgozni. Ezt a csapatomtól is elvárom, mert munka nélkül nincs eredmény… Azt szeretem, ha a csapataim gyors, okos vízilabdát játszanak, de ezt befolyásolják majd az új szabályok, ezekhez is kell majd alkalmazkodni. A női világliga is megmutatta, hogy több akciógól lesz, össze kell rakni a csapatot, a védekezést, és persze átszervezni a támadásokat. Az aktuális történéseket mindig követem a vízilabdában, és Miskolcon is jártam már nem egyszer, privátban, tornán, úgyhogy tudom, kik azok a játékosok, akik itt főszereplők lesznek. Szerintem jó a keret, és a fiatalok is folyamatosan beépítésre kerülnek. Itt, Miskolcon még az van pluszban, hogy a klub kiharcolta az indulást az Európa Kupában, és ha majd teljesen kialakul a csapat, akkor itt is tudunk célokat kitűzni, ugyanúgy, mint a bajnokságban és a Magyar Kupában.

Vidumanszky László

A 1961-es, kassai születésű szakvezető korábban, 1980 és 1992 között 250 alkalommal játszott a csehszlovák válogatottban, tízszeres csehszlovák bajnok, kupagyőztes, kétszeres jugoszláv bajnok, kupagyőztes, kétszeres BEK-győztes az AVK Mladost Zagrebbel (1990, 1991), illetve Szuperkupa-győztes. Magyarországon játszott Egerben, a BVSC-ben, a hevesieknél edzősködött, miként Szentesen is. Volt Szlovákiában utánpótlás-kapitány, a válogatottnál segédedző, majd szövetségi kapitány. 2007-től több mint 9 éven keresztül Kuvaitban dolgozott. Játékosként részt vett az 1992-es barcelonai, edzőként a 2000-es sydney-i olimpián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!