NB I.-es licenc

2019.05.08. 13:00

Mit tettek a DVTK licencéért?

Szerdán kiderülhet, hogy kap-e NB I.-es licencet a következő évadra a DVTK.

Berecz Csaba

Az elmúlt napokban több alkalommal is foglalkoztunk azzal, hogy a labdarúgó NB I.-ben és NB II.-ben szereplő megyei csapatok nevei nem szerepeltek azon a listán, amelyet a Magyar Labdarúgó-szövetség licenc­adó bizottsága az első ülése után tett közzé, mint olyan klubokét, akik megkapták az adott osztályra kért ilyen jellegű „jogosítványukat”, ami feltétele a szereplésnek. A Mezőkövesd Zsóry FC-t, a Diósgyőri VTK-t és a Kazincbarcikai SC-t működtető gazdasági társaságoknak a múlt hét péntekig volt lehetőségük arra, hogy hiányosságaikat pótolják.

Döntöttek?

Ezen a napon terjedt el egy internetes portál bejegyzése, cikkének címe alapján, hogy „megvan a licenc”, mert Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata különböző csatornákon keresztül ebben az évben 108 millió forint támogatást biztosít a Diósgyőr FC Kft. részére, és így valószínűleg az akadályok elhárulnak.

Mivel lapunk nem értesült ilyen döntésről, hétfőn ez ügyben az önkormányzathoz fordultunk, és ezt kérdeztük: Az elmúlt napokban – mondjuk a múlt hét elejétől kezdődően – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata vagy az önkormányzat tulajdonában lévő, vagy vele szoros együttműködésben álló gazdasági társaság adott-e pénzbeli támogatást vagy tett-e ilyen jellegű szándéknyilatkozatot a DVTK NB I.-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek, hogy a sportszervezet a Magyar Labdarúgó-szövetség licenc­eljárásában foglaltaknak, a tőkehelyzet rendezésének eleget tudjon tenni, és legyen esély arra, hogy a 2019/20-as évadra a DVTK NB I.-es licencet kapjon? (Ha igen, akkor mekkora összegről van szó, milyen jogcímen, ki, és milyen feltételekkel adja/adta?)

Választ kedden kaptunk a sajtóosztálytól, ami betűről betűre ezt tartalmazza: „A Miskolci Önkormányzat kötelességének tartja segíteni, hogy a DVTK férfi labdarúgócsapata megszerezze az NB I.-es licencet. A város a rá eső feladatát ennek érdekében teljesítette. Az NB I.-es licenccel kapcsolatos további részletekért szíveskedjen a club vezetéséhez fordulni.”

Ezzel próbálkoztunk, már csak azért is, mert a válaszból konkrétumok nem derültek ki, így lapunk azon értesülése sem nyert megerősítést, hogy az önkormányzat ebben a helyzetben annyit tett, hogy szándéknyilatkozatot adott ki, amelyben az szerepel, hogy ebben az évben is támogatja majd a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságot, az eddigi mértékben.

Jelentős vállalásokat

A DFC Kft. NB I.-es licencéhez szükséges tőkerendezés kérdésében a szervezet ügyvezetőjéhez fordultunk, azzal, hogy a licencadó bizottság mai ülése előtt a DVTK szimpatizánsai is tisztában lehessenek azzal, hogy milyen döntés születhet a grémium összejövetelén.

– Az önkormányzat annyit ígért, hogy a következő bajnoki évadtól a 2011-es esztendőével megegyező összegben támogatja a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságot. Ez azonban nem elegendő ahhoz, hogy a klub tőkehelyzete rendeződjön, így a többségi tulajdonosnak jelentős vállalásokat, lépéseket kellett tennie annak érdekében, hogy a klub a licenceljárásban foglaltaknak megfelelhessen – nyilatkozta lapunknak Sántha Gergely, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!