Foci

2019.05.16. 08:00

Focibajnokság, ovisoknak

A kicsik körében nagy sikert aratott a borsodi megyeszékhelyen tartott ovifoci-bajnokság.

Kolodzey Tamás

Dunai Antal, az Újpesti Dózsa hajdani olimpiai bajnok és kétszeres ezüstcipős csatára és az ovisok

Fotó: Kozma István

Az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci átmeneti otthona focibajnokságot szervezett az óvodásoknak. A szerdai akciót támogatták és a gyerekekért való összefogásra szólítottak fel a diósgyőriek NB I.-es csapatának tagjai és a legendás Dunai Antal, az Újpesti Dózsa hajdani olimpiai bajnok és kétszeres ezüstcipős csatára is.

Dunai Antal is

– Köztünk volt Dunai Antal, az újpestiek sokszoros bajnokcsapatának legendás támadója, az 1968-as, mexikóvárosi olimpia bajnoka, Deák Bárdos Mihály többszörös olimpikon és világbajnoki ezüstérmes birkózó, Serhij Sesztakov és Tóth Barnabás, a DVTK NB I.-es együttesének két tagja is – mondta Kis Boáz, a segélyszervezet sajtóreferense.

 

A tegnapi rendezvényen öt óvoda hat csapata 2×4 perces meccseket vívott. A győztes vándorkupát nyert, a pályára lépett lurkók éremmel gazdagodtak. A rendezvényt az eső miatt az Avastetői Általános Iskola és AMI Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Tag­iskolájának tornatermébe „menekítették”. A különleges program a segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor nevű adománygyűjtéséhez kapcsolódott, hogy támogatást szerezzen a kicsiket segítő éves munkához és a hátrányos helyzetűek táboraihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!