DVTK

2019.05.21. 09:00

Akinek 25 másodperc elég volt a gólhoz

Korbély Kristóf élete harmadik NB I.-es meccsén megszerezte az élvonalat bebiztosító gólt.

Berecz Csaba

Korbély Kristóf (balról a második) az Újpest FC elleni meccs harmadik góljának szerzőjét, Hasanit ünnepli

Forrás: dvtk.eu

Ahogy az elmúlt két évben, úgy hétfőn is az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában hosszabbította meg NB I.-es tagságát a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek több mint 12 ezer néző előtt 3–0-ra győzték le az Újpest FC gárdáját. A meccs második gólját, amivel a hazaiak bebiztosították a győzelmüket és ezzel egyidejűleg az első osztályú tagságukat, Korbély Kristóf szerezte. A középpályás csereként állt be a 81. percben, és 25 másodpercet töltött csupán a pályán, amikor első labdaárintését követően a gólvonalon túlra küldte a labdát – élete harmadik NB I.-es bajnokiján.

– Ez a nap, ez a gól, a mérkőzést követő ünneplés örökre megmarad bennem – mondta a 19. születésnapját ezen a héten szombaton ünneplő játékos, aki arra a kérdésre, hogy tudott-e a meccs után aludni, így felelt: – Azért csak sikerült. A mérkőzés után az évadzáró banketten, vacsorán részt vettem én is, és utána egyből hazamentem. Mivel nem volt túl késő, így azzal töltöttem az időt, hogy a mérkőzésről készült videókat nézegettem, köztük a saját gólomról készültet is. Egymás után többször, mert igyekeztem feldolgozni azt, hogy ez a hihetetlennek tűnő történet velem esett meg. Nagyon boldog voltam, és vagyok is, főleg azért, mert bennmaradt a csapat, ugyanis ezen a napon ez volt a legfontosabb. Az csak egy külön öröm az én számomra, hogy egy találattal én is hozzájárulhattam ehhez.

Milyen út?

Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen út vezetett eddig, hiszen csak egy hónapja mutatkozott be az NB I.-ben, az április 20-i, Paks elleni hazai meccsen (akkor a DVTK 1–0-ra nyert).

– Az előző félévem nem sikerült jól, bokaszalag-szakadást szenvedtem, a combfeszítőm is beszakadt, esélyem sem volt arra, hogy az első csapat keretéhez kerüljek – mondta Korbély Kristóf. – A téli felkészülés idején azon voltam, hogy minél hamarabb behozzam a lemaradásomat, és a tavaszi rajt után az U19-es csapatban és az NB III.-as együttesben is jól ment a játék, sikerült gólokat szereznem. Ez lehetett az ajánlólevelem az első csapat öltözőjébe, mert márciusban szóltak, hogy az NB I.-es együttesnél kellene edzésre jelentkeznem. Itt az edzői team, a csapat tagjai minden tekintetben igyekeztek segíteni a beilleszkedésemet, és nem is volt ezzel gond. Ettől függetlenül meglepett, hogy a Paks elleni bajnoki előtt szóltak, hogy mezszámot kellene választanom, mert keretben leszek. És még ettől is volt tovább, mert azt a meccset nemcsak hogy a kispadról nézhettem, de lehetőséget is kaptam a játékra!

A mezszámról

Korbély Kristóftól megtudtuk, hogy az utánpótlásban a 11-es mezben játszott, de mivel ez foglalt volt az NB I.-es gárdánál, így a 70-est választotta, azért, mert ez az apukája születési éve. És ha már a család: a gimnáziumból néhány hete elballagott fiatalnak kétlaki élete van, Borsodszirákon élnek a szülei, de mivel Miskolcra, a Herman Ottó Gimnáziumba járt, az iskola és a foci miatt a megyeszékhelyen élő nagymamájánál lakott, lakik. Kíváncsiak voltunk arra is: hogy áll az érettségivel.

– Az írásbelik közül a magyar és a történelem szerintem jól sikerültek, mivel matek szakos volt a gimiben, így emelt szintű matekérettségin vettem részt, angolból pedig tavaly előrehozott érettségi vizsgát tettem – sorolta Korbély Kristóf, aki arra a kérdésre, hogy szerepel-e tervei között a továbbtanulás, így felelt: – igen, mert egy sportoló csak így lehet biztonságban. Egy sérülés bármikor közbeszólhat, és kell hogy legyen egy kapaszkodó a civil életbe. A Miskolci Egyetemre, a gazdaságtudományi karra, pénzügy és számvitel szakra adtam be a jelentkezésemet. Ez tetszett a legjobban, és az sem volt utolsó szempont, hogy a matek és az angol a kedvenc tantárgyaim.

Az NB III.-ban is

A DVTK fiatal játékosa egyelőre még nem csak a tanulásra koncentrálhat, ugyanis az NB III.-as együttesben számítanak rá, még két bajnokin kellene segítenie az ugyancsak bennmaradásért küzdő diósgyőri tartalékegyüttest. De júniusban, a felkészülés kezdetén valószínűleg újra az élvonalbeli együttesnél lesz. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a fiatal labdarúgótól: mi kellene ahhoz, hogy ott ragadjon az első csapatnál?

– A legelső, amit én tehetek érte, hogy minden munkát megcsinálok tisztességesen, továbbá bízok abban, hogy elkerülnek a sérülések. Diósgyőrben szerencsés helyzetben vannak a fiatalok, mert az edzői team támogatja a fejlődésüket, előrelépésüket. Tudom, hogy sokat kell dolgoznom azért, hogy a következő évadban is lehetőséget kapjak az első csapatnál, mert azzal, hogy lőttem egy gólt, nem váltottam meg a világot.

Az évad újoncai az utánpótlásból

A 2018/19-es évadban az NB I.-ben bemutatkozott diósgyőri nevelésű játékosok, meccsszámaik, összes játékpercük

Tóth Borisz (2002. 07. 07.): 1 mérkőzés, 3 perc

Orosz Donát (2002. 07. 28.): 1 mérkőzés, 45 perc

Géringer Tamás (1999. 05. 19.): 4 mérkőzés, 77 perc

Korbély Kristóf (2000. 05. 26.): 3 mérkőzés, 55 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában