Helyi sport

2018.01.24. 14:26

Vízilabda Európa Kupa: FTC vs. MVLC - Semmitől sem kell félni – állítja a miskolciak csapatkapitánya

Miskolc - Sasa Misic szerint mindent beleadnak az elődöntőben.

Miskolc - Sasa Misic szerint mindent beleadnak az elődöntőben.

A hétvégi, Metalcom Szentes elleni idegenbeli OB I-es bajnoki találkozót a vártnál hamarabb befejezte a PannErgy-MVLC csapatkapitánya, Sasa Misic, ugyanis a montenegrói válogatott centert a harmadik negyed végén cserével kiállították.

– Kicsit ideges voltam azon a mérkőzésen, elismerem, hogy jogosan kaptam a kiállítást – nyilatkozta lapunknak a miskolciak egyik kiválósága. – Már több góllal vezettünk, de nem voltam elégedett a bíráskodással, reklamáltam, nem örülök neki, hogy ez megtörtént… Hála istennek ez a Szentes ellen fordult elő, nem egy fontos meccsen… A lényeg: ezt nem szabad csinálni, egy csapatkapitány legyen példakép, azon leszek, hogy a jövőben ne történjen meg ilyesmi… Egyébként semmi problémám, betegségem, sérülésem nincs, jó állapotban vagyok.

Nincs veszítenivaló

A Ferencvárossal szembeni ütközetre rákanyarodva így folytatta a kapitány:

– A csapat úgy edzett, ahogyan kell, keményen, készek vagyunk erre a csatára, a mostani meccsre – hangsúlyozta Sasa Misic. – Veszítenivalónk nincs, a Ferencváros a favorit, sok kiváló játékosuk van, de a sportban semmit nem adunk fel előre. Ígérhetem, hogy száz százalékig beletesszük azt a találkozóba, amit tudunk, s majd kiderül, hogy ez mire lesz elég. Nekünk úgy kell odamenni, hogy élvezzük a mérkőzést, hogy ott vagyunk az elődöntőben, nem kell félni semmitől. Ez, hogy ilyen messzire eljutottunk a kupában, nagy dolog nemcsak a klubnak, hanem szerintem a városnak is.

A BL-t is megnyernék…

A két csapat a bajnokságban nincs egy csoportban, az FTC az A-jelű nyolcasban harcol az alapszakaszban, míg a miskolciak a B-ben, viszont idén már találkoztak egymással a csapatok: a Magyar Kupa negyeddöntőjében a fővárosiak 12-9-re hozták az első meccset, míg 13-6-ra a visszavágót.

– Ez más párharc lesz, ám igazából nem kell sokat beszélni a Fradiról, mert mindenki tudja, hogy milyen szintet képviselnek, azzal a kerettel, amely nekik van, akár a Bajnokok Ligáját is megnyerhetnék… – tette hozzá Sasa Misic, akitől azt is megkérdeztük, mi lenne a számára elfogadható eredmény. – Mindenkinek az az álma, hogy jussunk be a döntőbe, nem tilos erre gondolni, de azért reálisnak kell maradni. Nézni kell bizonyos dolgokat, ezért elégedett lennék kicsi vereséggel is, hogy a továbbjutás kérdése majd a miskolci visszavágón dőljön el.

A Ferencváros ebben a hónapban a Népligeti Sportközpontból átköltözött a Császár-Komjádi uszodába, erről, a helyszínről is faggattuk a csapatkapitányt:

– A Komjádi uszoda nekem nem annyira új helyszín, játszottam már ott párszor, aztán tavaly nyáron edzettünk itt a montenegrói válogatottal a világbajnokság alatt. Jobb, mintha a Népligetben lett volna ez a meccs, több néző fér el a lelátón, és a sok szurkoló mindenkit jobb játékra inspirál – válaszolta a témakörre Sasa Misic, aki arra, hogy várhatóan keményen fogják őrizni centerben, az alábbiakat fogalmazta meg: – Ezen a poszton sosem könnyű, kiváló bekkjei vannak a Ferencvárosnak, de mellettem is van egy másik remek center, Sánta Dani, úgyhogy nekik sem lesz egyszerű velünk szemben.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!