Helyi sport

2017.08.25. 13:40

MVLC: Senkitől sem fognak félni

Miskolc - Magyar lett a miskolci vízilabdázók monte­negrói csapatkapitánya és a szerb légiós.

Miskolc - Magyar lett a miskolci vízilabdázók monte­negrói csapatkapitánya és a szerb légiós.

Eseménydús napjuk volt csütörtökön a Pann­Ergy-Miskolci VLC OB I-es férfi vízilabdázóinak. Már reggel a miskolci városháza felé vette az irányt a társaság, ugyanis itt tett állampolgársági esküt a montenegrói Sasa Misic, illetve a szerb Milos Milicic. A honosító okiratot dr. Kriza Ákos polgármester adta át a sportolóknak a díszteremben.

Nagy felelősség

– Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot, óriási megtiszteltetés – mondta portálunknak a PannErgy-Miskolci VLC csapatkapitánya, aki immár Misic Sasa. – Hatodik éve vagyok Magyarországon, korábban Debrecenben vízilabdáztam három szezont, majd egyet a Ferencvárosban, míg a PannErgyhez tavaly érkeztem. Tényleg ez az ország a második otthonom, ki tudja, lehet, egyszer még edző leszek valamelyik itteni klubnál, de az sem kizárt, hogy a családdal itt telepedünk le. Egy ország állampolgárának lenni nagy felelősség, úgyhogy a továbbiakban is azon leszek, hogy a lehető legtöbbet segítsem ennek a klubnak, ennek a városnak, hogy mindenki büszke lehessen rám, ránk.

A harmadik magyarországi évadát kezdő Milicic Milos annyit fűzött hozzá: számára szintén megható pillanat volt a ceremónia, és egyetértett csapattársa szavaival, megerősítve, hogy a vízben ezután is a maximumot fogja nyújtani az MVLC sikereiért.

A pólósoknak feltettük azt a kérdést is, mit szólnának hozzá, ha ezek után a magyar szövetségi kapitány meghívná őket a válogatott keretbe.

– Én ugye a montenegróinak a tagja vagyok, Milos ugyan nem a szerbnek, de mindketten úgy látjuk: Magyarországon rengeteg kiváló vízilabdázó van, sok remek csapat, a válogatott második lett a budapesti világbajnokságon, úgyhogy a kapitány nem szorul rá arra, hogy bennünk gondolkodjon… – mondta Misic Sasa.

Itthon kupáznak

Nem sokkal ezután – szintén csütörtökön – a Magyar Vízilabda Szövetségben kisorsolták az élvonal 2017/2018-as szezonjának két csoportját. A tavalyi pontvadászatban ötödik miskolciaknak az ezüstérmes ZF Eger, a bronzérmes A-Híd OSC Újbuda, előző évadbeli hetedik Contitech Szeged Diapolo, kilencedik Racionet Honvéd, tizenkettedik PVSK-Mecsek Füszért, tizennegyedik EBP Tatabánya és tizenötödik Metalcom-Szentes jutott ellenfélül. Ugyanúgy, mint eddig, lesz alap- és középszakasz, majd ezt követik a végső helyezéseket eldöntő rájátszások. Az első bajnoki mérkőzésre október 4-én kerül sor. Az MVLSZ-ben az OB I mellett a Magyar Kupa sorsolását is megtartották: már-már hagyományosnak mondható, hogy Miskolc, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda ismét házigazda, de rendező még a Szolnok, a Honvéd (Budapest) és a Kaposvár. A csoportküzdelmeket szeptember 23–24-én bonyolítják le.

Misic Sasát arról is faggattuk, hogy mit vár a rövidesen induló új évadtól.

– A bajnokságban a minimális cél, hogy tartsuk meg az ötödik helyünket – nyilatkozta a miskolciak csapatkapitánya. – Szeretnénk jó meccseket játszani mindenkivel, és ha lehet, akkor meglepni az első négybe – Szolnok, Eger, Ferencváros, OSC – tartozókat. Az Európa Kupában itthon játsszuk az első kört, onnan tovább akarunk lépni, hogy aztán meddig tudunk eljutni, kiderül, bízunk abban, hogy minél tovább. A Magyar Kupában jó lenne, ha be tudnánk verekedni magunkat a legjobb négybe… Az biztos, hogy a Miskolc az új bajnokságban is harcos lesz, és senkitől sem fog félni…


Vízilabda: OB I

Férfi vízilabda OB I, 2017–2018, a csoportbeosztások (zárójelben a tavalyi helyezések)

A csoport

Szolnoki Dózsa-Közgép (1.)

Ferencváros PQS Waterpolo (4.)

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló (6.)

Vasas Plaket (8.)

Kaposvári VK (10.)

Debreceni VSE (11.)

Újpest VSE (13.)

AVUS Szombathely (újonc)

B csoport

ZF Eger (2.)

A-Híd OSC Újbuda (3.)

PannErgy-Miskolci VLC (5.)

Contitech Szeged Diapolo (7.)

Racionet Honvéd (9.)

PVSK-Mecsek Füszért (12.)

EBP Tatabánya (14.)

Metalcom-Szentes (15.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!