Helyi sport

2017.03.09. 17:57

Két és fél negyed alatt eldöntötte az MVLC a „rangadót”

Miskolc - Hétközi találkozót játszott szerdán az élvonalbeli miskolci férfivízilabda-csapat.

Miskolc - Hétközi találkozót játszott szerdán az élvonalbeli miskolci férfivízilabda-csapat.

Az élvonalbeli felsőházi (1–8. hely) rájátszás 4. fordulójában a Contitech Szeged-Diapolo együttese volt a PannErgy-Miskolci VLC vendége a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A házigazdánál az előző, Szolnok elleni összecsapáson Kósik védte a kaput, most azonban Csomának szavazott bizalmat dr. Sike József vezetőedző. A miskolciak trénere – korábban összeszedett arcsérülése miatt – ezúttal is arcmaszkban vetette be a montenegrói légiós centert, csapatkapitányt, Sasa Misicet.

Meglódultak

Kihagyott helyzetek után Manhercz K. ötméteresből szerzett vezetést a Szegednek, amit Bowen fórból egyenlített ki. Sánta közelről csak a kapufát találta telibe, Vadovics elől meg Manhercz K. halászta el a labdát. Szétszakadt a medence egy hazai ellentámadásnál, Lukács D. középen jól kapta a játékszert, és 2-1-re módosította az állást. Vadovics szedte le Basara passzát, aztán Bowen bombázott a Tisza-parti kapuba (3-1). Sánta meglepte Csomát, a miskolciak meg remekül játszottak ki egy fórt Misicre (4-2). 36 mp-vel a negyed vége előtt Vadovics labdája vett helyes irányt (5-2), aztán Mahnercz Á. büntetőjét megfogta a miskolci hálóőr.

A második menetben a házigazda kivédekezett egy emberhátrányt, a labda maradt a Szegednél és 6 a 6 ellen is helyén volt a miskolci védelem. Milicic kiválóan hozta helyzetbe Misicet, aki úgy fejezte be a támadást, ahogyan kell (6-2). Csoma határozottan védett, de Meixner is fogta Bowen löketét. Hornyákot ketten fogták körbe, szerelték, a kék sapkás vendégek újabb fórt szórakoztak el, pontosabban kiválóan zárt a hazai „retesz”. Az MVLC-nél Misic fenn maradt, megszerezték a labdát a társai, előredobták neki, ő elsüllyesztette Meixnert és így lett 7-2 az eredmény. A Diapolo nagy nehezen gólra váltott egy fórt (Manhercz Á., 7-3), Misic pedig kiharcolt egy büntetőt, amit Halek kihagyott. A felvonás utolsó akcióját a házi­gazda vezette, de nem tudták növelni előnyüket.

A nagyszünet után, nagyszerű összjátékot követően Jakab D. fejezte be a bal oldalon a figurát (8-3). Sánta középre célzott, éppen Csoma mellkasára, a másik oldalon előnyt kapott az MVLC, Bowen nem hagyta ki, kezdett érni a borsodi siker, majd amikor Milicic is bepöckölte a labdát a Tisza-parti hálóba, gyakorlatilag eldőlt minden (10-3). Misicet belül nem tudták tartani, aztán Manhercz K. szépített (11-4). Hornyák találatával érte el a tizenkettőt a PannErgy, majd Manhercz K. büntetőből hozta csapatát 12-5-re. A látogatótól Manhercz K. mutatott jó formát, negyedik góljával lett 12-6, aztán ugyanő lőtte ki a bal ficakot (12-7).

Megtört gólcsend

A negyedik negyedben Manhercz Á. léptette közelebb csapatát, Jakab D. nagyon örült, amikor hosszú miskolci gólcsendet tört meg (13-8), aztán csatlakozott hozzá Milicic (14-8). Basara lövését nem tudta fogni Csoma, de Misicét sem Meixner (15-9). A meccs utolsó 4 percében a találatokat Halek, Lukács Á., illetve Kiss Cs., Sánta szerezték. Érdekes, hogy Csoma is kiállíttatott, Bowen beállt a „gólvonalra”, de hárítani nem tudott. A miskolciak megérdemelten nyertek, jó produkciót nyújtottak, a felsőház alsó négyesének versenyében az MVLC továbbra is a legjobban áll.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Contitech Szeged-Diapolo

17-11 (5-2, 2-1, 5-4, 5-4)

Miskolc, 200 néző. V.: Kovács, Berki.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma - Vadovics (1), Bowen (3), Jakab (2), Misic (5), Milicic (2), Halek (1). Csere: Lukács D. (1), Hornyák (1), Szabó R. (-), Lukács Á. (1), Miklós (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Contitech Szeged-Diapolo: Meixner - Sánta (2), Pellei (-), Sedlmayer (-), Kiss Cs. (1), Manhercz K. (5), Nagy M. (-). Csere: Vukicevic (-), Illés (-), Manhercz Á. (2), Basara (1), Palotás (-). Vezetőedző: Varga Péter.

Gól/emberelőnyből: 5/8, illetve 7/14.

Gól/büntetőből: 1/0, illetve 3/2.

Dr. Sike József: – Tudtuk, hogy a meccs rangadó, hogy ez a két csapat fog később játszani az 5. helyért. Ezen a napon mi jobb formában voltunk, ezért megérdemelten nyertünk. Remélem, májusban újra találkozunk.

Varga Péter: – Gratulálok a Miskolcnak, jól játszottak, köszönöm a megelőlegezett bizalmat kollégámtól. Ennek a mérkőzésnek a rangadójellege a mi részünkről nem valósult meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!