Helyi sport

2016.08.23. 12:34

MVLC: Az edző szerint képesek bekerülni az első négybe

Miskolc - A szövetségben hétfőn elkészítették az OB I csoportjainak beosztását.

Miskolc - A szövetségben hétfőn elkészítették az OB I csoportjainak beosztását.

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában hétfőn kisorsolták az OB I-es férfibajnokság csoportbeosztásait, ahogyan az előző szezonban, így most is két csoportban zajlanak majd az alapszakasz küzdelmei. A csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták be a csoportokba. Ez alapján a 2015/2016-os évadban újoncként tizedikként záró Pann­Ergy-MVLC gárdája a ZF-Eger, az FTC-PQS Waterpolo, a BVSC-Zugló-Diapolo, a RacioNet-Honvéd, a Kaposvári VK, az UVSE és az EBP-Tatabánya együttesével találkozik a pontvadászat első részében (az 1. fordulóban, szeptember 27-én az MVLC a Honvéd vendége lesz Budapesten). Ezen az eseményen elkészült a Magyar Kupa selejtezőjének beosztása is, szeptember 23–24-én az A csoport résztvevői (ZF Eger, Vasas-Plaket, Pann­Ergy-Miskolci VLC, UVSE II, Kaposvári VK) a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában csatáznak a továbbjutásért.

Ötkarikás résztvevők

– Alapvetően jónak mondható a bajnoki besorolás a mi szempontunkból nézve – kommentált dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A célunk az alapszakaszban az lesz, hogy bekerüljünk a csoport legjobb négy együttese közé, s ehhez le kell majd győznünk jó pár csapatot. Szerintem ez a nyolcas kiegyensúlyozottabbnak tűnik, mint az A csoport, az már most látszik, hogy biztosan lesznek körbeverések, amikből szeretnék pozitívan kijönni. Leírni senkit sem lehet, sem a Tatabányát, sem az Újpestet, sem a Kaposvárt, de úgy gondolom, hogy az a játékosgarnitúra, amely most összejött Miskolcon, képes arra, hogy megoldja a kiszabott feladatot.

Az OB I-es alakulat tagjai hétfőn a felkészülés hatodik hetét kezdték meg, amelyben már szerepelnek (nem hivatalos) edzőmeccsek is. A keretről az alábbiakat nyilatkozta még a szakmai munka felelőse.

– Volt két emberünk a most befejeződött riói olimpián – nyilatkozta dr. Sike József. – Sasa Misic a montenegrói válogatottal a negyedik helyet szerezte meg Brazíliában, míg Alex Bowen a 10. helyen zárt az Egyesült Államok csapatával. Nyilván ők emiatt nem dolgoztak velünk, de hamarosan, egy kis pihenőt követően szeptember 6-án érkeznek és beszállnak a munkába. Aztán három fiatalunk, Vadovics Viktor, Lukács Dorián és Lukács Ábel a junior válogatottal edzőtáborozik, ők legközelebb a hét végi, miskolci Mento Kupa négy nemzet tornán húznak sapkát. Ez az öt fiú hiányzott mostanság, így tízen végezték rendszeresen a tréningeket, plusz öt olyan helyi fiatal tehetség, akik a miskolci vízilabda ígéretei, és úgy gondolják, és bíznak is abban, hogy elsőosztályú vízilabdázók lesznek, lehetnek. Nekik nagyon fontos, hogy szokják azt a programot, amit ezen a szinten el kell végezni, s természetesen magát a légkört.

Inkább kihívás

Bachner András, a miskolciak szakmai vezetője személyesen volt jelen a fővárosban megrendezett eseményen:

– Az én meglátásom az, hogy az erősebb csoportba kerültünk, de ez nem baj, sokkal inkább kihívás – szögezte le a szakember. – Abban egyetértek edzőnkkel, dr. Sike Józseffel, hogy bőven lesznek keresztbeverések, de az eddig befektetett munka alapján azt már most nyugodtan ki lehet jelenteni: nekünk nem lesz mitől tartanunk, tartsanak inkább tőlünk az ellenfelek. Tavaly a lebonyolítás, illetve az eredmények miatt elkerültük egymást például a Ferencvárossal, most ők lesznek a bajnoki cím egyik várományosai az Eger, a Szolnok, illetve az OSC mellett. Szerintem aki a mi csoportunkban kellő pontmennyiséget tud majd magával vinni az alapszakaszból a harmadik helyen, az könnyen elérheti a végén az ötödik pozíciót. Az igazolásokból sok mindent lehet prognosztizálni, de majd meglátjuk, miként fognak alakulni az erőviszonyok, hiszen a dolgok a medencében dőlnek el. Az első nagyobb felmérő a Magyar Kupa-selejtező lesz, bár még talán ott sem fogja mindenki kimutatni a foga fehérjét, az ott hozott teljesítmény száz százalékban még nem lesz mérvadó. A kupáról annyit: előzetesen nem állt szándékunkban pályázni, de a helyzet a helyszínen úgy hozta, hogy megtettük, ez a csapatnak a legjobb forgatókönyv, hogy nem kell utazni. Már a negyedik alkalommal leszünk házigazdák, remélem, meg tudjuk szerezni a két továbbjutó hely egyikét.


A bajnoki beosztás (OB I)

  • A csoport: Szolnoki Dózsa-Közgép, A-Híd-OSC-Újbuda, Contitech-Szeged-Diapolo, Vasas-Plaket, Debreceni VSE, Valdor-Szentes, PVSK-Mecsek Füszért, KSI.
  • B csoport: ZF-Eger, FTC-PQS Waterpolo, BVSC-Zugló-Diapolo, RacioNet-Honvéd, PannErgy-Miskolci VLC, Kaposvári VK, UVSE, EBP-Tatabánya.

  • Magyar Kupa-csoportselejtezők

  • A csoport (Miskolc): ZF Eger, Vasas-Plaket, PannErgy-MVLC, UVSE II., Kaposvári VK.
  • B csoport (Nagykanizsa): Szolnoki Dózsa-Közgép, RacioNet-Honvéd, UVSE I., EBP-Tatabánya, Nagykanizsa.
  • C csoport (Pécs): A-Híd-OSC-Újbuda, Contitech-Szeged-Diapolo, PVSK-Mecsek Füszért, KSI.
  • D csoport (BVSC): FTC-PQS Waterpolo, BVSC-Zugló-Diapolo, Debreceni VSE, Valdor-Szentes.

  • Ekkor játszanak

  • Augusztus 23.: PannErgy-MVLC – Digi Oradea (két mérkőzés: délelőtt, délután)
  • Augusztus 24.: Hornets Kosice – Pann­Ergy-MVLC (két mérkőzés: délelőtt, délután)
  • Augusztus 29. – szeptember 1.: Szentesi edzőtábor
  • Szeptember 7–13.: Nagyváradi edzőtábor
  • Szeptember 15–17.: Torna Miskolcon (résztvevők: PannErgy-MVLC, ZF Eger, PVSK-Mecsek Füszért, Digi Oradea)
  • Szeptember 23–24.: Magyar Kupa-­csoportselejtező

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!