Helyi sport

2016.04.04. 15:08

Egy jó félidővel is magabiztos MVLC-siker

Miskolc - Idegenben játszott szombaton az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

Miskolc - Idegenben játszott szombaton az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

A 9–16. helyért zajló rájátszás 5. fordulójában a fővárosban volt feladata a Pann­Ergy-MVLC alakulatának a hét végén. Jakabék egyértelmű esélyesként ugorhattak vízbe a Komjádi uszodában, ugyanis a tabella utolsó helyén szerénykedő KSI volt az ellenfelük. Remekül kezdett a betegség miatt Hornyákot nélkülöző borsodi együttes, ugyanis Hegedűs I., majd Petkovic dobott akciógólt, így bő két perc után 0-2 volt az állás. A budapestiek Zerinváry révén előnyből szépítettek, aztán Petkovic – ugyancsak fórból – lőtte maga második, csapata harmadik találatát (1-3). A gólszerzésbe Jakab D. is beszállt, Valics pedig a labdaszerzésbe. A hazaiak időt is kértek, mikor náluk volt a játékszer, míg a miskolciak kibekkelték a hátrányukat. Egy percen belül járt azt óra, amikor Boros szabaddobásból alakította az eredményt 2-4-re, és így is mentek kis­pihenőre a csapatok.

Megnyugtató előny

A második negyedből másfél perc telt el, amikor Njegovan „köszönt be” a budapesti kapusnak (2-5), aztán Lévai hagyta ki együttese következő emberelőnyét. A miskolciak birtokolták a labdát, Hegedűs I. kiharcolt egy fórt, jött az időkérés, mely után Milicic be is bombázta a lasztit a KSI ketrecébe (2-6), aztán Njegovan hasonló „szituból” íratta fel a hetedik vendéggólt. Teleki szerezte ebben a felvonásban a házigazda első találatát, a menet utolsó két perce sem volt eseménytelen, de maradt a 3-7, a megnyugtató miskolci vezetés.

A harmadik negyedet már Bendes kezdte az MVLC kapujában, az ellenfélnél Zerinváry jeleskedett, de 16 másodperc után Petkovic válaszolt (4-8), a légiós lőlapja ekkor 50 százalékot mutatott (6/3). Miklós szépített, míg a másik oldalon a center, Hegedűs I. is bevállalós volt, amit gól jelzett (5-9). Továbbra is az ő pillanatai voltak a medencében, mert ellene csak büntetőt érően tudtak szabálytalankodni, az ötméterest Petkovic elrontotta. Viszont Jakab D. akcióból nem hibázott, így lett 5-10. Miklós–Petkovic gólváltás is történt a vízben, aztán Lévai „dugójára” adott választ Petkovic (7-12). Somlai megúszásból volt magabiztos, Miklós pedig büntetőből (8-13), összesen 11 gólt hozott ez a felvonás.

Határokat értek el

A befejező játékrészben Miklós érte el a negyedik találatát emberelőnyben, míg Kardos hozta együttese tizedik gólját (10-13). Njegovan is elérte a „hármas határt”, Boros, valamint Milicic a kettest, Tóth M. az egyest (11-16). Szabó B. gólja jelentette a tizenkettediket a KSI-nek, Njegované a tizenhetediket az MVLC-nek, amely még kihagyott egy előnyt 8 másodperccel a találkozó befejezése előtt. A vendégek győzelme egy percig nem volt kérdéses, de a második félidőben kapott 9 gólt azért nem lehet kitenni az ablakba.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

KSI SE – PannErgy-Miskolci VLC

12-17 (2-4, 1-3, 5-6, 4-4)

Budapest, 100 néző. V.: Kun, Bene.

KSI SE: Bányai – Zerinváry (2), Miklós (4), Boros (2), Baj (-), Berki (-), Szabó B. (1). Csere: Leposa (k), Kardos (1), Balla (-), Lévai (1), Teleki (1), Kósa (-). Vezetőedző: Horváth János.

PannErgy-MVLC: Valics – Hegedűs I. (2), Somlai (1), Kerschbaum (-), Jakab D. (2), Milicic (2), Petkovic (5). Csere: Bendes (k), Tóth M. (1), Njegovan (4), Takács (-), Madaras (-), Kovács Z. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 8/4, illetve 7/5.

Gól/büntetőből: 1/1, illetve 1/0.

Horváth János: – A mérkőzés elején nem tudtunk fogást találni a jó erőkből álló Miskolcon, annak örülök, hogy a meccs második részében kilenc gólt tudtunk szerezni.

Dr. Sike József: – Az első két negyedben jól, koncentráltan játszottunk, a harmadik és a negyedik azonban már amolyan húsvéti, levezető jelleget öltött, mert ekkor sok gólt kaptunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!