Helyi sport

2016.02.29. 11:11

MVLC: Visszafogott játék, de szép gólok a Keményben

Miskolc - Sikerrel kezdte a rájátszást az élvonalbeli miskolci férfi pólócsapat a hétvégén.

Miskolc - Sikerrel kezdte a rájátszást az élvonalbeli miskolci férfi pólócsapat a hétvégén.

A férfi vízilabda OB I alsóházi, 9-16. helyért zajló rájátszás 1. fordulójában a KSI SE látogatott szombaton a Kemény Dénes Városi Sport­uszodába. A második perc végén Hegedűs centerből kezdte meg a gólgyártást, aztán később Tóth M. küldte a labdát a rövid sarokba, és úgy nézett ki, hogy nem is lesz semmi probléma. A miskolciaknál hamar a medencébe került az új ember, Madaras M. is, aki mezőnyben igyekezett mutatni magát. A fővárosiak azonban kaptak egy kettős előnyt, amiből Miklós szépített, a negyed utolsó percében pedig Teleki megúszásból egalizált. Azonban mégsem lett a felvonás iksz, mert Njegovan messziről, szabaddobásból elérte a harmadik hazai találatot.

Hálójavítás

A második felvonás nyitó pillanataiban Baj emberelőnyben 3-3-ra módosította az eredményt, aztán pár percet állt a mérkőzés, mert a miskolciak kapuján meg kellett javítani a hálót. Az MVLC-ben Njegovan és Milicic jeleskedett (5-3), de Bicskei fórból, a második próbálkozásból a bal alsót nézte ki. A találkozó addigi legszebb jelenete Petkovic és Hegedűs nevéhez fűződött, előbbi kintről gyönyörűen tette a labdát a társnak húzásra, aki nagyon precízen továbbította a játékszert a KSI kapujába (6-4).

A harmadik játékrész sem úgy nézett ki, hogy feladják a csatát a kapust váltó budapesti fiatalok (Boros, 6-5), aztán a szétszakadt pályát Njegovan és Petkovic használta ki, egyikük assziszttal, másikuk góllal. A meccs folyamán először lett a két gárda között három „dugónyi” a különbség, Petkovic, valamint Hegedűs lemásolta a korábbi közös alakítást.

Tripla a légióstól

Az MVLC-nek nem volt szüksége arra, hogy fantasztikus produkcióval rukkoljon ki, de érződött a nagyobb tudásuk a medencében és a lelátón egya­ránt. A befejező negyedben mindez már gólokban is jobban kifejezésre jutott, elmúlt a kezdeti görcsösség: Milicic hármat vállalt, Petkovic, Kersch­baum és Njegovan egyet, ezek közül három megúszásból, kontrából született, kijátszva. A friss igazolás, Madaras M. „csak” gólpasszig jutott, amikor szemben volt Leposával, akkor a hálóőrbe lőtte a labdát, ám annak ő is örült, hogy 1 másodperccel a találkozó vége előtt Njegovan kiváló mozdulattal a budapestiek kapujának hosszú oldalába zúdította a játékszert.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – KSI SE

14-7 (3-2, 3-2, 2-1, 6-2)

Miskolc, 150 néző. V.: Dodog, Birri.


PannErgy-MVLC: Bendes – Petkovic (2), Hornyák (-), Milicic (4), Hegedűs I. (3), Jakab D. (-), Somlai (-). Csere: Tóth M. (1), Madaras M. (-), Kovács Z. (-), Kerschbaum (1), Njegovan (3), Takács (-). Edző: dr. Sike József.

KSI SE: Bányai – Miklós (1), Boros (2), Bicskei (1), Baj (1), Marnitz M. (-), Szabó B. (-). Csere: Leposa (k), Zerinváry (-), Kardos (-), Berki (-), Berze (-), Kósa (-), Teleki (2). Edző: Horváth János.


Gól/emberelőnyből: 12/6, ill. 12/5.

Gól/büntetőből: 0, illetve 0.


Dr. Sike József: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé. Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor érthetetlen volt számomra csapatom produkciója.

Horváth János: – A bajnokság mostani szakaszában kezd összeállni a csapatunk. Egységesebbek voltunk, mint korábban, hosszú időn keresztül pariban voltunk a jóval esélyesebb miskolciakkal. A hajrában kiütközött a különbség, ami a két csapat között van, és ezt elsősorban a külföldi játékosok jelenléte, illetve szereplése jelentette.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!