Helyi sport

2014.08.30. 16:39

MEAFC: Az NB I/B-be jutás a céljuk

Miskolc - Élvonalbeli kosárlabdázókkal erősített a bajnoki aranyra törő MEAFC NB II-es férfi csapata.

Miskolc - Élvonalbeli kosárlabdázókkal erősített a bajnoki aranyra törő MEAFC NB II-es férfi csapata.Ami valamivel több mint egy éve sikerült a MEAFC férfi kosárlabdacsapatának, az az idén nem, de jövőre még a 2013-as eredményeknél is többet szeretnének elérni. A miskolci egyetemisták tavaly részesei voltak az NB I/B-s, vagyis a másodosztályú tagságért kiírt osztályozónak, de a bravúr, a feljutás elmaradt, míg a pár hónapja véget ért bajnoki évadban lemaradtak az osztályozóról. Viszont a most kezdődő évad végén nem szeretnének.

Az együttes Bene Szilárd vezetőedző irányításával két hete állt munkába, és az októberi szezonkezdetet az egyesület vezetése az eddigieknél komolyabb célokkal várja.

– Egyesületünk első számú, NB II-ben versenyző férfi kosárlabdacsapata számára, erre a szezonra a feljutást, vagyis a következő évadtól már az NB I/B-s szereplést tűztük ki célul – mondta jövőbeni terveikről Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke. – Elképzeléseinkkel összhangban megerősítettük a csapatunkat, a 2013/2014-es bajnokságban NB I/A elődöntőig jutó Kaposvár csapatától hozzánk igazolt Drahos Gábor, továbbá nálunk játszik Tóth Gábor, aki évekkel ezelőtt a Debreceni Vadkakasok csapatával szerzett bajnoki ezüstérmet és Tóth Tamás, aki korábban az NB I/B-s Tiszaújvárosi Phoe­nix csapatában játszott.

Kettős szerepben

Az egyesülethez újonnan érkező, fent említett játékosok közül ketten több fronton is bekapcsolódtak a szakmai munkába: Tóth Tamásra a serdülő csapat edzőjeként, a Miskolcra sok év után visszatérő Drahos Gáborra pedig az utánpótlás szakmai vezetőként, valamint az egyetemi és főiskolai csapat edzőjeként is számít a klub.

– A rövid- és hosszútávú előrelépéshez elengedhetetlen egy életképes és fenntartható utánpótlás-nevelési rendszer működtetése – fejtegette Rakaczki Zoltán. – Egyesületünk, a város és az országos szakszövetség kérésére, 2014. július 1-től átvette a Miskolci Városi Sportiskolától a fiú kosárlabda utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatokat. A munkát megkezdtük, U11-ben két, U12-ben egy, serdülőben két, kadetben és juniorban pedig egy-egy utánpótláscsapatot fogunk versenyeztetni. A gyermekek, illetve csapatok részére – többek között – biztosítjuk a színvonalas edzési és versenyzési lehetőséget a megfelelően felkészült szakemberek bevonásával, a szükséges sporteszközöket, valamint Miskolc városa és a Miskolci Egyetem hírnevéhez méltó sportfelszerelést, megjelenést. A felnőtt férfi NB II-es bajnokságban két együttessel versenyzünk, de indítunk csapatokat az egyetemi és megyei bajnokságban is. Igyekszünk az összes korosztályt lefedni, ezáltal pedig sportpályafutás lehetőségét kínálni, a tehetséges fiatalokat egyetemünkre irányítani, régiónkban tartani. Sportszakmai programunkat a szakszövetség elfogadta, a kért TAO-s támogatási keretet teljes mértékben jóváhagyta, az ehhez szükség önrészt pedig a miskolci önkormányzat biztosítja, vagyis erre alapozva nyugodt szakmai munkát végezhetünk, a már említett cél szem előtt tartásával.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!