Vendégségben

2024.04.06. 13:00

Író lesz a vendég a Hermanban a költészet napján, majd a könyvtárban is

Kiss Zoltán magyartanár meghívására érkezik Miskolcra Nyáry Krisztián.

Kiss Zoltán lét előadás moderátora is lesz jövő kedden

Fotó: ÉM

Nyáry Krisztián lesz a miskolci Herman Ottó Gimnázium vendége április 9-én (jövő kedden), az író, irodalomtörténész Kiss Zoltán magyartanár meghívására érkezik az iskolába.

– A költészet napját szeretnénk ezúton ünnepelni. A beszélgetés apropója a szerző új kötete, az Így ettek ők című, amelyben magyar írók és költők ételeiről, étkezési szokásairól ír – mondta a boon.hu-nak a pedagógus. A könyv egyébként a folytatása Nyáry Krisztián Így szerettek Ők sorozatának, amelyben a magyar írók és költők szerelmi életein keresztül tudunk meg még többet az alkotókról és a korról.

– Hagyomány már nálunk, hogy így, híres költők, írók, zenészek meghívásával ünnepeljük a költészet napját – emlékeztet Kiss Zoltán. Két éve például Beck Zoltán (énekes, gitáros, a 30Y zenekar frontembere) és Grecsó Krisztián (az egyik legolvasottabb kortárs, magyar író) tartottak előadást, amely egy videóklip alapja is lett.

PEZ_7067
Nyáry Krisztián egy korábbi író-olvasó találkozón
Fotó: MW

Nyáry Krisztián a gimnáziumi látogatás után aznap délután a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba is ellátogat délután fél 5-kor, ezen a rendezvényen bárki részt vehet nézőként. Az író moderátora itt is Kiss Zoltán lesz.

– Kicsit másképp beszélgetünk majd délelőtt és délután. A diákoknak Nyári Krisztián munkásságát szeretném bemutatni, a délutáni programon inkább a szerző legújabb műve lesz a téma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában