Koncert

2023.07.30. 20:44

Slágerek az Aggteleki cseppkőbarlangban

Egy egyedi helyszínen, az aggteleki cseppkőbarlangban találkozik a jazz, a pop, a rock és az orgonamuzsika az Orgonák Éjszakáján a Filharmónia Magyarország szervezésében augusztus 5-én, 19 órakor. A különleges rendezvényen a Budapest Jazz Orchestra dallamos, fülbemászó jazz zenéjét egészíti ki Csanyi Zoltán a rockban gyakran használt Hammond orgonával, vokális fronton pedig Wolf Kati teszi fel az i-re a pontot.

Boon.hu

Wolf Kati is ott lesz

Fotó: Knap Zoltán

Ezen a varázslatos orgonakoncerten a jazz rock hangzás és a híres Hammond orgona olyan magyar- és világslágerek megszólaltatásában segédkezik majd, mint az Egyedül blues (EDDA), a Szólj rám, ha hangosan énekelek (LGT), a The Best (Tina Turner), vagy az I Want To Break Free (Queen).

A különleges helyszínre való tekintettel érdemes felkészülni a kintitől eltérő hőmérsékletre: a barlang állandó hőmérséklete +12 Celsius, ezért fontos a réteges öltözködés, meleg ruha, bakancs, vastagtalpú cipő, esetleg pléd.

A koncerten fellépő művészek mind illusztris karriert tudhatnak maguk mögött. A sokoldalú énekesnőként ismert Wolf Kati „Szerelem miért múlsz” című dala a MAHASZ 2019-ben kiadott összesített rádiós játszási listája alapján a legtöbbet játszott dal volt a 2010-19-es időszakban. A művésznő képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Düsseldorfban, a „Szerelem miért múlsz” angol változatával (What About My Dreams?).

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra (BJO) Magyarország legnépszerűbb big bandje. A zenekar minden tagja végzett jazz zenész, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusban képesek legyenek zenélni. A zenekart a Jazzma.hu szavazásain a közönség és a kritikusok több ízben az év big band-jének választották. A zenekar olyan könnyűzenei koncerttematikákat tart műsorán, melyek meghatározó alakjai Szörényi Levente, Tóth Vera, Wolf Kati, Kocsis Tibor és Malek Andrea. A BJO emellett olyan amerikai művészekkel dolgozott együtt, mint Al Di Meola, George Duke, Raul Middón, Joe Lovano, Jane Monheit és Peter Erskine.

Csanyi Zoltán a ’80-as években népszerű Kaszakő együttes tagja volt, majd Las Vegasban épített karriert, hazatértével pedig új színt hozott a magyar jazzéletbe. Külföldi pályafutásának hatásai hazai ténykedésében is tetten érhetők. Erőteljes latin és R’n’B hatásokkal tarkított szerzeményei és lendületes előadásmódja sajátos stílust képviselnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában