boon.hu video

2023.07.23. 10:00

Fotók, videó: Belakták a miskolci graffitiparkot az Y-híd mellett

Festményekkel teltek meg az utcai pengefalak Miskolcon.

Hajdu Mariann

Ilyen alkotások vannak a parkban

Fotó: Ádám János

Nehéz dolga van annak, aki az Y-híd közelébe felállított pengefalakra szeretne festeni: gondolkodhat, hogy a jól sikerült, szinte művészi alkotások közül melyiket „áldozza fel”, hogy az ő művét pingálja a helyére. Minden hely elkelt ugyanis, minden falat graffitik borítanak már.

Az Y-híd tervezésekor lebontották a Vörösmarty utca egyik oldalán lévő házakat az út szélesítése és egy szervizút építése céljából, így egy 3 ezer négyzetméteres parkot alakítottak ki a helyükön a híd és a lakóházak között. A Borsod Online-on is többször írtunk róla: a még korábban tervezett (ígért) fás-bokros park helyett graffitiparkot tervezett oda a városvezetés, ahol pengefalakat állítottak fel, hogy bárki festhessen oda, aki akar. A környéken élők tiltakozására végül művészeti parkra keresztelték át a területet, ám mégis graffitiparkként funkcionál.

Mindenfelől az országból 

Olyannyira, hogy a tavasz végi megnyitó után az ország minden pontjáról érkeztek graffitisek, hogy fessenek a falakra. Ma már kevesebben jönnek, de a falak színesek, tény, hogy üde színfoltjaivá lettek a környéknek.

Nézze meg a videót is!

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában