Retro

2023.02.13. 09:00

„Szétröhögték” az előadást

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2013. február 13-i számából idézünk: Diákok zavarták meg a műélvezetet a Miskolci Nemzeti Színházban - murisnak találhatták az Úri murit. A színészek szerint ez nem volt annyira tragikus.

ÉM

Szőcs Artur és Lovas Rozi az Úri muri egyik jelenetében

Fotó: Bujdos Tibor

 Jól szórakoztak a diáknézők a Miskolci Nemzeti Színház Úri muri című elődásán - az esetnek nyoma maradt az Észak-Magyarország 2013. február 13-i számában is. 

Az írás alapján felidézhető: a fiatalok szétröhögték a Móricz Zsigmond művéből készült produkciót. A felnőtt nézők egy része a szünetben távozott az incidens miatt. „Aki maradt, tanúja lehetett annak is, amikor a darabbeli mulatozók tánc közben durván kézről kézre adják Rozikát, mígnem elcsattan arcán szeretőjétől a vért fakasztó pofon – a diákságot mindezt hangos hahotázásra fakasztja” - tudósított az újság, teret adva a Rozikát alakító fiatal színésznőnek, Lovas Rozinak, hogy elmesélje: milyen érzésekkel élte át mindezt a színpadon.

- Mi, odafönn, a színpadon nem éltük meg olyan tragikusan. Azt érzékeltük, hogy sok a diák a közönség soraiban, s ilyenkor eleve másféle fogadtatásra számítunk. A tapasztalataim azt mutatják, sok fiatal kifejezési skálája szűkös lehet, s ha bármilyen érzelem éri őket, hajlamosak azt nevetéssel lereagálni. Ez érzéketlenségnek tűnik, de nem feltétlenül az. És bár nevettek és be-beszóltak, a végére azért mégis volt valamilyen hatás, legalábbis erre utalt a taps és füttyögés. Az is, hogy Lekenczey Muki figurájára (akit Szőcs Artur alakított) kifejezetten lelkesedtek, arra utalt, hogy azért figyelnek, s követik a történéseket – emlékezett vissza a művésznő. 

Kérdésekre válaszolva hozzátette: el tudja képzelni, hogy a színházjárók estéjét tönkretette a fiatalok viselkedése, hiszen a nevetések és beszólások elveszik az élvezetet, de a színpadon ebből kevesebbet érzékelni. 

- Az említett esti előadás számunkra nemigen tért el a délutáni előadásoktól. Azt biztos: annál a bizonyos pofonnál engem is meglepett a felharsanó nevetés. Nyilván nem esett jól, de túlléptem rajta - idézte a nyilatkozatából a megyei napilap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában