Irány a színpad!

2023.02.11. 10:00

Ismét keresik a virtuózokat

Valamilyen hangszeren tanuló, tehetséges diákok jelentkezését várja a Reményi Ede Kamarazenekar.

HE

Lehetőséget kapnak a zenei tehetségek a bemutatkozásra a Reményi Ede Kamarazenekartól

Fotó: Ádám János

„A nehezített körülmények ellenére az idén is meghirdetjük a Borsod-Abaúj-Zemplén Virtuózai válogatót és a győztesekkel a hangversenyt”, adta hírül a miskolci Reményi Ede Kamarazenekar

Az együttes 2021-ben ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját. Ettől az évtől kezdve rendezi meg a már hagyományos válogatót és koncertet. Bár az energiaválság ismét nehezíti a körülményeket, de 2023-ban is műsorra tűzik a Borsod-Abaúj-Zemplén tehetséges, hangszeren tanuló diákjaival közös koncertet. 

A hangverseny március 26-án délután 5 órakor kezdődik Miskolcon, a Zenepalota Bartók-termében. 

Az idén a válogatót is meg tudják szervezni élőben, ugyanezen a helyszínen, március 4-én délelőtt 10 órakor. Az eredményhirdetés pedig a válogató után egy órával meg is történik. A megméretésre azok a diákok jelentkezhetnek, akik valamelyik borsod-abaúj-zempléni alapfokú vagy középfokú intézmény növendékei. 

A zenekar klasszikus zenei produkciókat vár, melyet a növendékek koruknak megfelelően magas színvonalon, magabiztosan játszanak el hangszerükön. Nem az a cél, hogy magasabb osztály anyagát adják elő. A mű időtartama maximum 5-6 perc legyen. Beválogatás esetén fontos, hogy a darabhoz zenekari partitúra is szükséges, olyan, amit vonószenekar el tud játszani. A szimfonikus zenekari összetétel kizáró ok lehet, maximum két oboa és két kürt lehetséges.A diákoknak vagy szüleiknek, valamint a növendékek tanárainak jelentkezési lapot kell kitölteniük géppel, majd aláírva lefotózni vagy beszkennelni, majd elküldeni a [email protected] e-mailcímre. A jelentkezési határidő február 28.

Óriási élmény

A Reményi Ede Kamarazenekar hét évvel ezelőtt határozta el, hogy a televíziós, komolyzenei tehetségkutató nyomán megrendezi a „Virtuózok” koncertet a miskolci gyerekeknek, majd ezt bővítette ki újabb szintre. Az együttes tagjai szerették volna, ha a térségünkben élő, tehetséges, valamilyen hangszert tanuló gyerekek is bemutatkozási lehetőséget kapnak, méghozzá úgy, hogy zenekari kísérettel játszhatnak a közönség előtt. Ugyanis nagyon sok kiváló fiatal van, akik nem jutnak el országos versenyekre, hiszen egy ilyen megméretés nagy stresszel jár. 

A zenekar kezdeményezésének olyan nagy sikere volt hét évvel ezelőtt, hogy elhatározták, minden évben megszervezik a tehetségkutatót. A közös hangverseny óriási élményt jelent a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában