Sátoraljaújhely

2022.11.20. 13:00

Elismerést kapott a „Hátsó füves”

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban nemrégiben tartották meg Az Év Kiállítása 2022 díjak átadását.

BSZA

Fotó: BSZA

Immár harmadik alkalommal a határon túli, magyar vonatkozású gyűjteménnyel, kiállítással rendelkező intézmények is pályázhattak az elismerésre. A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által 2010-ben alapított, évente adományozott kitüntetés célja, hogy a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza. 

Fotós: BSZA

Idén is három kategóriában folyt a megmérettetés: 4 millió forint alatti, illetve feletti bekerülési költségű állandó vagy időszaki kiállítások mellett a virtuális kiállításokat is díjazták. A 4 millió forint bekerülési költség alatti kategóriában a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeum (Sátoraljaújhely) Hátsó füves – Egy eltűnő futballvilág képei című időszaki kiállítása és – első látásra retro kocsmának tűnő – közösségi tere nyert, újszerű gondolkodásával, szemléletmódjával és páratlan közösségkovácsoló erejével.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában