Zenei kollaboráció

2022.10.12. 11:00

A miskolci Zsaya együttes is csatlakozott a Dalszerzők Napjához

Különleges kollaborációnak köszönhető a Zsaya „Csodatevő” című dala, ami október 8-án, a Dalszerzők Napján debütált a zenekar Youtube csatornáján.

NHK

Gulyás Sára énekesnő és Farkas Péter, az együttes vezetője

Nagy Gábor szerencsi dalszerző Sütő Melinda énektanárnő ajánlásával keresett meg minket tavaly ősszel azzal a kéréssel, hogy Gulyás Sára énekesnőnket szeretné felkérni egy közreműködésre az általa írt dalhoz, amit Müller Péter Sziámi dalszövege ihletett - mondta Farkas Péter, az együttes vezetője. A zene és a megérintő szöveg hatására a fantáziám azonnal beindult és pár nap alatt kerekítettem rá egy dream-pop stílusú hangszerelést. Gábornak elsőre elnyerte tetszését Sára előadásmódja és a dal új formavilága és innen már egyenes út vezetett a végső kidolgozásig. Nagy örömünkre Sziáminak is tetszett, így már csak azt kellett kitalálnunk, hogy milyen apropóból és mikor mutatjuk meg a nyilvánosságnak – hangsúlyozta Péter. 

Lehetőség a debütálásra

Úgy gondoltuk, hogy a Dalszerzők Napja kiváló lehetőség a debütálásra, hiszen az Artisjus (Szerzői Jogvédő Iroda) által kezdeményezett ünnepnap szellemiségével és céljával teljes mértékben egyetértünk. Idén arra hívták fel a nagyközönség figyelmét, hogy bár a társadalmi megosztottság egyre égetőbb probléma, számtalan dologban hasonlítunk és kapcsolódhatunk. A zene, a közös dalaink pontosan ilyenek, hosszú időn át képesek összekötni minket másokkal. A kezdeményezés lényege, hogy a dalokat megosztják az alkotók a különböző felületeken a dalszerzők napján, biztosítva így az összekapcsolódást. 

Bár mi elsősorban népdalok által inspirált saját zenében utazunk a „Csodatevő”-t nagyon megszerettük és bízunk benne, hogy a közönségünknek is tetszeni fog – hangoztatta Péter. A dal klipjéhez olasz stáb által készített filmet találtunk, így az alkotók száma eggyel bővült. Október 8-ától a Youtube-on, október 28-án pedig már az összes zenemegosztón elérhető lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában