Elismerés

2022.10.27. 12:00

A könyvtár az élete – Pro Bibliotheca-díjjal köszönték meg Fülöpné Ondok Zsuzsanna munkáját

Átadta ebben az évben is a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Pro Bibliotheca-díjat.

ÉM

Az idei díjazott Fülöpné Ondok Zsuzsanna, az intézmény gyűjteményszervezési osztályának vezetője lett. Az elismerésről a könyvtár közleményben számolt be.

Fülöpné Ondok Zsuzsanna

Díjazott munkatársuk 1983-ban a Miskolc Városi Könyvtárhoz tartozó Tompa Mihály Fiókkönyvtárban kezdte munkáját, majd 1985. február 1-én lett a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár munkatársa. Az első néhány évben olvasószolgálati könyvtárosként a kölcsönzőpultban tevékenykedett. Még ebben az évben elvégezte a könyvtárkezelői tanfolyamot.

Továbbképezte magát: 2002-ben diplomázott az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán, könyvtár szakon. Szakdolgozatának témája a miskolci nyomdászat első száz évének története volt. A Gyűjteményszervezési osztályt 2015-től osztályvezetőként irányítja, felügyeli az osztály egyre bővülő szakmai munkáját, tervezi, szervezi az intézmény könyv- és folyóirat-beszerzését, nyilvántartását.

2017 és 2020 között részt vett a könyvtár stratégiai tervének összeállításában, megvalósításában – méltatja a kitüntetett szakembert a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában