Megemlékezés

2022.04.12. 13:30

A muhi csata hőseinek állít emléket a park

Négy éve már, hogy teljesen megújult emlékhely szolgál mementóul a muhi csatának.

ÉM

Fotó: Ádám János

A magyar történelem egyik meghatározó eseménye, az 1241. április 11–12- én a tatár sereg ellen vívott vesztes muhi csata magyar hőseinek emléket állítandó építették meg Muhi határában a dombot, amely jelképes sírhalom.
 

Felidézi a történteket 
 

Az elhunytak emlékére ide-oda dőlő fakereszteket helyeztek el, a halom közepén pedig egy kettős kereszt magasodott, amelyre egy lélekharangot is szereltek. Az egyik kereszten egy szárnyas angyal is vigyázott a hősök emlékére. A halom közepén lévő kráterből hatalmas reflektorok is megvilágították a kettős keresztet. Az utóbbi időben végzetesen leromlott az emlékpark állapota. Állami hozzájárulásból azonban sikerült felújítani az emlékhelyet, amely a csata 777. évfordulójának évében már régi pompájában fogadta a látogatókat. 

 

Régi hagyomány, hogy az emlékparkban rendezvényekkel emlékeznek meg egykori hőseinkről. A koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben kevesebb megemlékezés volt. 
 

(A borítóképen: Ilyen volt egykor a bajvívás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában