gálakoncert

2021.07.08. 15:00

Hála-gála a gyógyítókért

Ifjú tehetségek és már elismert művészek közös gálaműsora – immár nyolcadszor.

Balogh Csilla

Cselepák Balász,Tunyogi Bernadett, Vágó Zsuzsi, Szolnoki Péter és Jancsó Dóra

Fotó: Bujdos Tibor

Különleges repertoárral, nyolcadik alkalommal rendezik meg a Musical és Miskolc Symphonic gálakoncertet Miskolcon, a Művészetek Háza hangversenytermében augusztus 28-án este 7 órakor. A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös gálaestjén ismert borsodi és miskolci gyökerekkel rendelkező művészek lépnek fel helyi és a város környékéről származó tehetséges fiatal művészek társaságában. A már ismert előadóművészek az ifjak felkészítésében és mentorálásában is részt vesznek.

Meglepetésprogram

Az egyeztetés alatt álló programról a szervezők egyelőre csak annyit árultak el, hogy meglepetés lesz a javából.

– Az ismert és gyakran hallott műsorszámok mellett olyan dallamok is felcsendülnek majd, amelyeket eddig még nem, illetve csak ritkán hallhatott a miskolci közönség – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője. Hozzátette: – Mindig célunk volt, hogy felkaroljuk a fiatal tehetségeket. Egy ilyen koncert erre is kiváló lehetőséget nyújt, és arra is, hogy megnyerjük a zenének a közönséget.

A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány és a Miskolci Szimfonikus Zenekar együttműködése 2019-ben kezdődött. Az első közös produkció olyan hatalmas sikert aratott, hogy nem volt kérdés a folytatás. A szervezők minden évben arra törekednek, hogy országosan ismert, szakmailag kiemelkedő eredményeket elért előadóművészeket kérjenek fel a gálán való részvételre.

A kétfelvonásos, egész estés programban a világ legkiválóbb musicalslágereinek az egyvelegét adják majd elő a fellépők: Handa Eszter énekes, Jancsó Dóra színész, énekes, Cselepák Balázs énekes, művészeti vezető, Csiszár István énekes, Szolnoki Péter Artisjus-díjas énekes, dalszerző, Tunyogi Bernadett eMeRTon-díjas musicalénekes és Vágó Zsuzsi, a Budapesti Operettszínház művésze. Vezényel: Medveczky Szabolcs.

Az esti gálakoncert előtt „gyógyírként a mindennapi fájdalmakért” ingyenes Hála-gála koncertet adnak a fellépők az egészségügyi dolgozóknak, köszönetet mondva a pandémia ideje alatt végzett emberfeletti munkájukért.

Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi és Egyetemi Oktatókórház igazgatója szerint a megye egészségügyi ellátórendszere jól vizsgázott a járvány ideje alatt, és országos szinten is élen járt az ellátás terén, és köszönetét fejezte ki a Hála-gála koncert megrendezéséért.

(A borítóképen: Cselepák Balázs, Tunyogi Bernadett, Vágó Zsuzsi, Szolnoki Péter és Jancsó Dóra már várják a rendezvényt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában