rendhagyó kiállítás

2021.05.18. 18:45

Plakáthelyen a művészet, ezúttal Homonna György alkotása

Homonna György festőművész munkáját tette közszemlére Nyékládházán az Utcafront.

Forrás: ÉM

Az Utcafront Éliás István művészetpedagógus, kurátor kezdeményezése, kurátortársa Dombovári Ágnes. A nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében, az Egry–Szepessy-kastély utcafrontja előtti plakáthelyen kétheti váltakozásban Berlintől Berettyóújfaluig híres magyar képzőművészek, grafikusok, tipográfusok alkotásait láthatják az arra járók.

A papíralapú, fekete-fehér printeket kihelyezésüket követően az időjárás formálja, alakítja és ennek következtében esetlegesen módosul megjelenésük.

Beleszól az időjárás

Ez történt Homonna György festőművész ...a többi rajtunk múlik... című, május 14-én kihelyezett, a tervek szerint május 27-ig látható munkájával is, amelyet a vihar igazított át.

Az alkotóról ezt osztotta meg az Utcafront a közösségi médiában:

Homonna György festőművész munkáiban hangsúlyos szerepe van az üzenetátadás különböző formáinak, az információs kultúrák közötti átjárásnak. Alkotásaiban nincs szigorú kompozíciós elvárás, de az aranymetszés, a síkidomok és formák összhangja, a színkontrasztok és harmóniák, a felületek és alapanyagok egyensúlya a rendezőelve. Mail-art alkotásaiban a nyelvi kifejezőerő egyesül a képzőművészeti eszközökkel, sokrétűen tudatosulnak a szavak, érezhetőbbé válnak a gondolatok.

(A borítóképen: Homonna György műve Nyékládházán tekinthető meg május 27-ig)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában