dokumentumfilm-sorozat

2021.04.14. 18:30

Filmre kívánkozott Fekete István élete

Dokumentumfilm-sorozat mutatja meg a népszerű író sorsának fontosabb állomásait.

Fekete István a legolvasottabb magyar írók egyike, számos műve közül a Tüskevár és a Vuk az, amit szinte mindenki olvasott. Az író életéről dokumentumfilm-sorozat készül.

Három epizód

1900. január 25-én született Fekete István. Az író Göllén látta meg a napvilágot Fekete Árpád tanító, iskolamester és Sipos Anna első gyermekeként. Egy készülő dokumentumfilm-sorozat feldolgozza az író életének fontosabb állomásait is, amely Gölléről indul, de többek között Kaposváron, Mezőkövesden, Ajkán, Bakócán és Budapesten is készülnek felvételek.

A háromrészes, epizódonként 52 perces dokureality forgatása jelenleg is tart, a tervek szerint nyár elejére készítik el a nyersanyagot. A sorozatban láthatjuk majd többek között A kis Vuk, a Bogáncs és a Tüskevár írójának életútját, a csodálatos gyermekkoráról szóló történeteket, a szülői házat és a szigorú édesapát, Fekete Árpádot is bemutatják.

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István-kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

A dokumentumfilm-sorozat készítője Babay János, producer és a film rendezője is, aki kiemelte: a forgatás még javában zajlik, ehhez aktívan keresnek Fekete Istvánnal kapcsolatos írott, tárgyi és audiovizuális emlékeket, történeteket.

(A borítóképen: Filmkocka a Tüskevárból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában