Színház

2021.04.09. 16:00

Az Ardeni-erdőben másként telik az idő

Az „Ahogytetszik” című előadását vetíti a miskolci színház.

Folytatódik a Miskolci Nemzeti Színház online közvetítéseinek sorozata.

Április 10-én, szombaton este 7 órától az online.mnsz.hu csatornán az „Ahogytetszik” című mű felvételét vetíti a teátrum. A rendező, Rusznyák Gábor William Shakespeare művéből dolgozott 2017 őszén. Nem először nyúlt ehhez a műhöz, említi meg a színházi ajánló szöveg. 2004-ben már készített egy előadást Shakespeare műve alapján „Bozgorok” címen. A „bozgor” román kifejezés, jelentése: hazátlan. Bántó jelzője mindazoknak, akik sehova sem tartoznak. Miskolcon újrafogalmazta, hogy milyen hely is az Ardeni-erdő. „Olyan hely, ahol az idő másként telik, másként, a saját szabályai szerint. Vidék, ahol az ott lévők otthonra lelnek – és talán ez a legfontosabb” – veszi fel a szálat Csatádi Gábor kritikája, a Pótszékfoglaló szakmai portálon.

A közönség emlékezetes alakításokat láthat majd: többek között Szatmári György, Görög László, Simon Zoltán, Fandl Ferenc, Varga Zoltán, Seres Ildikó, Prohászka Fanni, Mészöly Anna, Szirbik Bernadett játéka teszi majd felejthetetlenné a Miskolci Nemzeti Színház előadását ezen a szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában