Miskolci Nemzeti Színház

2021.01.24. 12:30

Szívügyek a színpadon

Két új előadás próbái kezdődtek el a héten a Miskolci Nemzeti Színházban.

Fotó: Gálos Mihály Samu

Nem lehetnek elő­adások egyelőre a Miskolci Nemzeti Színházban sem a pandémia miatt, de folyamatosan készülnek a járványhelyzet elmúltával esedékes újranyitásra.

Hermelin és Fejenagy

Ennek jegyében zártkörű bemutatóval fejezték be a napokban Mel Brooks–Thomas Meehan Producerek című musicaljének próbáit.

Most Mohácsi János dolgozik a társulattal. A rendező alkotótársa ezúttal is a testvére, Mohácsi István. Szomory Dezső Hermelin című színművét – egy vad szerelem történetét – vették elő és írták át, ahogyan azt a színház honlapja megjegyzi. A premier február 26-án lenne esedékes.

Elvileg február 12-re készülne el a Miskolci Balett. A társulat nem először dolgozik Petőfi Sándor-műből: a János vitéz sikere után most A helység kalapácsát adják elő.

A koreográfia a Miskolci Balett alapító vezetőjének, Kozma Attilának a munkája. Ezt a táncjátékot – Fejenagy, a helyi kovács, Erzsók asszony, és a lágyszívű kántor történetét – is egyaránt ajánlják felnőtt és gyermekközönség számára.

(A borítóképen: Mohácsi János rendező a Hermelin olvasópróbáján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában