könyvbemutató

2020.10.26. 08:30

Időszerű történet, amit a miskolci írónő megírt

Bátorligeti Mária könyve egy külföldön munkát vállaló nőről szól.

20200814 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Bátorligeti Mária: A gondozónő című könyvének bemutatója a Feledy-ház udvarán. képen: Kégl Ildikó moderátor, Bátorligeti Mária a könyv szerzője

Forrás: OK

Fotó: Ádám János

A Miskolcon élő Bátorligeti Mária A gondozónő című regényét először 2020 tavaszán a Holnap Magazin jelentette meg, majd nyáron az Irodalmi Jelen gondozásában kikerült a nyomdából a második kiadás is. Az Irodalmi Jelen ajánlása szerint „Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett. (…) Végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke.” Bátorligeti Mária regényének bemutatója október 28-án, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A beszélgetést Kégl Ildikó író, újságíró vezeti, a regényből Ötvös Éva színművész és Balázs István versmondó részleteket olvas fel.

(A borítóképen: Kégl Ildikó és Bátorligeti Mária. A könyvet a Feledy-ház közönsége nyáron már megismerhette.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában