CineFest Special

2020.09.11. 08:30

Amatőr filmeseké lesz a vászon

Idén rendhagyó módon nem profi filmesek nevezhettek az Otthonunk Miskolc pályázatra.

Detzky Anna

20200728 Lillafüred, Hámori tó fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Csónakázás Lillafüreden a Hámori tavon.

Fotó: Kozma István

A maximum 5 perces, kamerával, vagy akár mobiltelefonnal felvett imázsfilmek témája lehetett mindaz, amit alkotóik kedvelnek Miskolcban. A pályamunkákat szeptember 18-án, pénteken, a CineFest Special keretén belül mutatják be a nagyközönség számára a Művészetek Házában.

– Az Otthonunk Miskolc program évek óta része a CineFestnek, de általában profi alkotóknak, vagy egyetemistáknak a műveiből szoktunk válogatni Miskolcról szóló filmeket – tudatta Bíró Tibor, a filmszínház és a CineFest fesztiváligazgatója. – Például Kerényi László is több filmjével szerepelt már korábban és a Miskolci Egyetemmel is partnerségi együttműködésünk van. Minden évben három, vagy négy imázsfilmet mutatunk be.

A közönség is szavazhat

A jelenlegi győztes kisfilmek még számtalan bemutatkozási lehetőséget kapnak majd.

– Mivel ebben az évben a megszokott CineFest versenyprogram elmarad, ezért gondoltuk úgy, hogy idén a miskolciaknak és az amatőröknek adjuk a főszerepet ezen a versenyen, amelynek határidejét keddig meghosszabbítottuk. A beérkezett 69 pályázatból 30 szállhat ringbe, mert ezek felelnek meg a kiírásnak. A jövő hét végén esedékes bemutató után a közönség is szavazhat a neki legjobban tetsző filmre, amelyek közül a legtöbb szavazatot kapó, 150 ezer forint értékű közönségdíjban részesül. Egyébként művészi szempontok, kifejezőképesség és a nézhetőség alapján fogja értékelni az imázsfilmeket a szakmai zsűri. Szeptember 19-én szombaton tartjuk az ünnepélyes díjátadót, ahol a fődíjat, a legjobb ötlet, a legszebb képi világ, a legjobb szerkesztés és a produkció díját fogjuk átadni. Helyi vállalkozók, a Miskolci Egyetem, a Maradj Miskolcon Alapítvány és rengeteg magánszemély támogatta ezt az eseményt. Úgyhogy az egész projekt miskolciak támogatásából valósult meg – hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

(A borítóképen: A Hámori-tó is gyakori „szereplője” a miskolci imázsfilmeknek)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában