Képzőművészet

2020.08.09. 12:30

A huszonötödik Téli Tárlatra készül a Miskolci Galéria

Várják a térség alkotóinak a kiállításra szánt új műveit.

Forrás: Ádám János

Megjelent a napokban a felhívás: idén decemberben ismét lesz Téli Tárlat.

Fél évszázad hagyománya

A Herman Ottó Múzeum szervezeti egységeként működő Miskolci Galéria 2020 decemberében rendezi meg a jubileumi, XXV. Miskolci Téli Tárlatot – derül ki a közleményből.

Felhívják a figyelmet: az 1967-ben, első vidéki kiállítási intézményként, alapított kortárs művészeti galéria a tárlattal az idén éppen fél évszázados hagyománynak megfelelően az észak-magyarországi régió képzőművészeti fórumát teremti meg. Elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei, illetve a valamilyen módon a térséghez kötődő művészeknek ad lehetőséget, hogy bemutassák az előző két évben készült munkáikat.

Rögzítik a lehetséges kiállítók körét is: a kiállításra műfaji és technikai megkötések nélkül képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók egyaránt pályázhatnak.

A hármas szám bűvöletében

Fontos további tudnivalóként ezt tartalmazza a felhívás: a Téli Tárlatra csak két évnél nem régebbi műalkotások nevezhetők.

A tárlaton egy művész összesen három önálló művel vagy egy három műből álló sorozattal szerepelhet, melynek összmérete nem haladhatja meg a három négyzetmétert.

Multimédiás eszközök használatát, illetve egyéb speciális installációs technikát igénylő művek esetében részletes dokumentációt kérnek beadni. A beadott műtárgyakat kizárólag olvashatóan és pontosan kitöltött jelentkezési lappal együtt veszik át – a jelentkezés a beadás helyszínén is kitölthető.

A beadás idén október 6-tól 11-ig, reggel 9-től délután 4-ig lesz a Miskolci Galériában (Rákóczi-ház, Miskolc, Rákóczi u. 2., bejárat a Széchenyi utca felől). A határidőn túl beérkezett munkákat nem tudják elfogadni – ez is a galéria kikötéseinek része. A beküldött művek szakmai válogató zsűrizése október 12-én, hétfőn várható.

A zsűrizés eredményéről október 13-tól fogadják az érdeklődést, személyesen vagy telefonon (46/500-680).

Decemberben nyílik

A kiállítók listáját a Miskolci Galéria a honlapján teszi majd közzé: http://www.miskolcigaleria.eu/xxv-teli-tarlat/. Ugyanitt tájékozódhatnak az érdeklődők a műveik beadása előtt a további részletekről is. A kiállítás december 12-én nyílik, ekkor lesz a díjátadó is. Talán emlékezetes, hogy a legutóbbi Téli Tárlaton, 2018-ban Miskolc önkormányzatának nagydíját Szanyi Borbála szobrászművész kapta.

(A borítóképen: Szanyi Borbála szobrászművész Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának díjával elismert alkotása előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában