képzőművészeti tábor

2020.07.09. 13:30

Időutazásra készülnek az Erzsébet-táborban

Miskolci rajztanárokkal, egri tanár szakos hallgatókkal és az Avastetői Általános és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakos növendékeivel tematikus képzőművészeti tábor kezdődött hétfőn a Miskolci Galéria Alkotóházában.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

– Időutazás címmel szorgos gyerekművész csapatunk az emberiség nagy álmát, az időutazást tervezi megvalósítani július 6. és 10. között – mesél a tábor programjáról Orosz Csaba, az egri Eszterházy Egyetem tanára. – Fel kellett készülni mindannyiunknak erre a négy napig tartó különleges kalandra. Titkos térképeket rajzolunk és nyomtatunk, szkafandert tervezünk, de szükségünk lehet egy, az utazásunkat segítő időkapura is meg persze időgépre vagy űrhajókra – avat be a tervekbe.

Hozzáfűzi, remélik, hogy az új, felfedezett idődimenziókban ismeretlen kultúrák falrajzaira is bukkanhatnak, ahol titkos üzeneteket kell megfejteniük, s mindenképp meg kell festeniük az ott átélt eseményeket, mások által még sosem látott tájakat, lényeket, növényeket, hogy mindezt meg tudjuk mutatni az otthon maradóknak, tette hozzá az egyetem tanára.

Többféle technikával

A tábort Orosz-Stefán Renáta és Balogh Veronika, az általános iskola rajztanárai vezetik. A 22 diák négy csoportban naponta váltja egymást, hiszen minden helyszínen más-más technika alkalmazásával készülnek a nagy kaland eszközei, dokumentumai. Megismerkednek grafikai eljárásokkal, lesz pólófestés, térképkészítés, útinapló-készítés, és a papírplasztikai részben egymásba épülő mobilokból közös társasjátékot hoznak majd létre – ismerteti a program vázlatát Renáta.

Az egyetem hallgatói önkéntesen, kvázi szakmai gyakorlatként vesznek részt a munkában. Ez egy első, kísérleti tábor, melyet később módszertanilag beépítenek majd az egyetem struktúrájába – tudjuk meg.

Így hosszabb távú együttműködés alakulhat ki az egyetem és az általános és alapfokú művészeti iskola között, egy hasznos gyakorlótereppé válhat idővel a hallgatók számára, amelyből a tanintézmény is sokat profitálhat – fogalmazta meg Orosz-Stefán Renáta.

(A borítóképen: Izgalmas feladatokat kaptak a gyerekek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában