#maradjotthonesirj

2020.04.17. 18:30

Mosolyt csalna az arcokra

Petró-Rehák Ágnes ötlete alapján várjuk olvasóink alkotásait #maradjotthonesirj rovatunkba.

Novák Krisztina

Kedves levelet kaptunk napokban egyik olvasónktól, a 23 éves Petró-Rehák Ágnestől, aki Legyesbényén él a férjével és kisgyermekével. „Az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy lehetne #maradjotthonesirj címszóval olyan rovatot indítani újságukban, ahol amatőr alkotók költeményét jelentetnék meg. Hiszem, hogy a kialakult helyzet miatt sokan örömmel fogadnák. Elküldöm én is a versem, remélem, hogy az ötletem és a művem is elnyeri a tetszésüket” – írta.

Éjszaka jön az ihlet

– Középiskolás korom óta írok verseket, különböző belső monológokat, attól függően, hogy éppen milyen megpróbáltatáson mentem át – kezdte Ágnes, amikor megkértük, hogy meséljen magáról. – Érdekes módon mindig a negatív élmények késztetnek arra, hogy tollat ragadjak. Este szeretek írni, amikor minden elcsendesedik, és szabadon átadhatom magam a gondolataimnak. A #maradjotthonesirj ötlete is éjszaka fogalmazódott meg bennem. Gyorsan megírtam az e-mailt, és elküldtem a szerkesztőségnek, mert reggel már nem lett volna bátorságom hozzá. Sok írással foglalkozó csoport tagja vagyok a Facebookon, és mindig azt látom, hogy számtalan tehetséges alkotó van, mégsem olvassák őket elegen, és úgy gondolom, hogy egy ilyen rovat mindenkinek jó lehetőség lenne a bemutatkozásra.

Elmesélte azt is, hogy nem azért ír, hogy hírnevet szerezzen magának, hanem azért, hogy elgondolkodtassa, felrázza az embereket, vagy mosolyt csaljon mások arcára. Számára is élmény ez, hiszen nem pusztán szavakat ír egy papírra, hanem elragadják a gondolatai, és átérzi mindazt, amiről ír. Véleménye szerint a jelenlegi helyzetben sok dolog felértékelődik az emberek számára, így van ez az írással is, amire most mindenkinek több ideje van. Azt is megtudtuk, hogy megjelent már egy alkotása lapunkban, amit a férjének köszönhet, akivel akkoriban ismerkedtek meg, és aki beküldte szerkesztőségünkbe egy gimnáziumi feladatként készített munkáját.

#maradjotthonesirj

Ahogyan azt Ágnes remélte, szerkesztőségünknek is megtetszett az ötlete, ezért várjuk azoknak az olvasóinknak a jelentkezését, akik az újonnan induló #maradjotthonesirj rovatunkban szívesen megmutatnák egy-egy írásuk, és megengednék, hogy bemutassuk őket a lapban, éppen úgy, mint Petró-Rehák Ágnest. Leveleiket az eszak@ eszak.hu e-mail-címre várjuk, és arra kérünk mindenkit, hogy egy telefonos elérhetőséget is adjon meg.


Vers

Petró-Rehák Ágnes

Otthonom

Hol hegy s a völgy találkozik,

otthonom ott rejlik.

Borsod nekem a menedékem,

szülőfalvam, szép nemzedékem.

Ezer mesét rejt e táj,

a sok hősről ki erre járt.

Mesélhetne Monok hű fiáról,

vagy Pataknak erős váráról.

Borsod gyermeke,

ki e földre született,

látta a csöndes Tiszát,

a hömpölygő Bodrog folyamát.

Tokaj hegy peremén,

mámoros ábránd

hol születik,

tőkéből, szőlőből bor folyik.

Erről regél minden múzsa,

hogy e vidéken

a varázs,

még nem szállt tova.

Ez a hely az én hazám,

itt találtam meg a csodát.

Otthonom az, menedékem,

szülőfalvam, szép nemzedékem.

(A borítóképen: Petró-Rehák Ágnes| Fotó: Olvasónk küldte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában