Fiatalok

2019.11.05. 18:30

Élő közösségre lelnek

Egy sokgyermekes családból alakult a Testvéri Szövetség.

Detzky Anna

A ’80-as évek közepén Frank Sándor alapításával a Sajó völgyéből indult el a Biblia konzervatív irányt képviselő megújulási mozgalom, amelyből létrejött az országos felekezetközi keresztyén szövetség.

– A 16 gyermekes Frank család egyetemista gyermekein keresztül először a fiatal korosztályt érte el, akikből bibliakörök alakultak a Miskolci Egyetemen és az ELTE-n. Céljuk az ősegyház értékeihez való visszatérés volt kisközösségekben.

– Ez a Biblia értékrendjének való teljes odaszánást jelentette és engedelmességet Istennek. Szüntelenül az Úr vezetését kérték, és bátor bizonyságtévő életet éltek – osztotta meg történetüket Gál Lajos, a Testvéri Szövetség egyik vezetője. – Jelenleg a kezdeti lendület gyümölcseit élvezzük, de mostanra átalakult a szövetség. Az egykori egyetemista fiatalok mára megházasodtak, és többen maguk is sok gyermeket vállaltak. Közülük került ki négy vezetőnk és prédikátoraink is, akiktől nem kértünk teológiai végzettséget. Nálunk Isten ajánlásával lehet elöljáró valaki, akinek a karizmái, kegyelmi ajándékai arra jogosítják, hogy betöltse ezt a szolgálatot.

Fiatalos lendület

Közösségi alkalmaikról kérdeztük még Gál Lajost, aki egyben a szövetséget képviselő TeSz Egyesület alelnöke.

– Nagyon régi hagyományokra tekintenek vissza a női és férfi csendes napjaink, valamint őszi országos csendes napunk, ahol 250-300-an is megfordulnak. Újabban pedig az ifjúságnak is szervezünk hasonló alkalmakat. A másik ilyen találkozási pontunk a táboraink. Pányokon saját táborhellyel rendelkezünk, amit Bérea Alapítványunk működtet. Egyesületünk jogilag Szeghalomra, az én házamba van bejegyezve, de rendezvényeinket változatos helyszíneken, többnyire a Sajószentpéter és Szentes közötti vonalon szervezzük. Általában azok csatlakoznak hozzánk, akik lelki megújulásra vágynak. Nálunk élő közösségre lelnek, és olyan ötleteket meríthetnek, amit később saját egyházukban is hasznosítani tudnak. Sokszor hozzák magukkal a nem hívő ismerőseiket, barátaikat, ezért az evangelizációt missziós feladatunknak tartjuk. Máig fiatalos közösségnek mondhatjuk magunkat – válaszolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában