Miskolc

2019.10.23. 15:01

Miskolci Mohikán-klip

A 2015-ben alakult Mohikán zenekar ismerős lehet az olvasóknak: többször játszottak itt.

A csapat nem régiben ismét ide látogatott: videóklipet forgattak, a harmadik lemezük előhírnökének számító Valaki című dalhoz.

Nem véletlen a hangzás

A dalban Gyenes Boglárka működik közre, a videó rendezője Marschalkó Kristóf, operatőrei Nagy Kristóf és Telenkó Zsombor voltak.

Ha republicos hangzást vélnek felfedezni, ez sem véletlen. Nagy Tibor István, a zenekar dalszerző frontembere az ismert magyar együttes munkatársa volt több mint egy évtizeden át.

– Bódi László Cipő szellemisége hatással volt rám. Ugyanakkor, a Mohikán zenéje nem utánzat. Saját dallamainkkal és gondolatainkkal igyekszünk elmesélni, hogyan látjuk a világot. Ha ez ismerősnek tűnik, az annak köszönhető, hogy világnézetünk és zenei gondolkodásunk hasonló volt mindig is. Cipő a kilencvenes évek végén javasolta, alapítsak zenekart, mert hallotta néhány dalomat, ami elnyerte a tetszését. Erre csak halála után került sor.” – mondta Nagy Tibor István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában