Színház

2019.05.06. 16:59

Évadot hirdetett a színház

A három játszóhelyen 17 bemutatót tartanak a következő évadban.

Pap Gyula

Zenés, táncos forgataggal hirdették meg az évadot

 

A hagyományokhoz híven idén is zenés, táncos forgataggal hirdette meg új évadát a miskolci teátrum. A Miskolci Nemzeti Színház előtt színes programokkal és gyümölcsös fogásokkal várták az érdeklődőket, amelyeket maguk a művészek készítettek el a 2019–2020-as évad címeiből inspirálódva.

Hamarosan 200

Leleplezzük az új évadot! címmel a színház művészeti tanácsának tagjai beszéltek az idei évad produkcióiról. Béres Attila, a színház igazgatója elmondta, immár ötödik évadát kezdi a tanács vezetésével a színház, és közeledik egy másik fontos évforduló is, hamarosan a Miskolci Nemzeti Színház fennállásának 200. évfordulóját ünnepelheti a társulat. A direktor kiemelte, a legfontosabb cél a program kialakításánál, hogy a nézőnek „jó legyen”, tehát egy minél szélesebb igényeket kielégítő műsortervvel készültek.

A három játszóhelyen összesen 17 bemutatót tartanak. Többek között bemutatják Molière Don Juan című vígjátékát Szőcs Artur rendezésében, Béres Attila a rendezője a Hegedűs a háztetőn című musicalnek, az opera műfaját pedig Verdi Don Carlos című operája képviseli Keszég László rendezésében. Szabó Máté a rendezője a Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjátéknak, és Szabó Attila vendégrendezésében láthatja a közönség A legkisebb boszorkány című zenés mesejátékot. Mohácsi János rendezésében mutatják be 18 éven felülieknek a Francia rúdugrás című kortárs magyar vígjátékot.

A zenés programot musicalmesék nyitották rajzfilm­slágerek és musicaldalok bemutatójával. A színház előtt főzőverseny várta az érdeklődőket. A további programban a táncdalfesztiválok hangulatát idéző műsort a színház zenekarának produkciója követte, ahol is óriási sikert aratott a Vezényeld a zenekart című akció, mely során a közönség soraiból jelentkezve válhattunk karmesterré egy rövid időre. Az évadnyitó záróakkordjaként a Miskolci Balett Szentivánéji álom című táncelőadásából mutatott be részleteket, illetve kihirdették a főzőverseny eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában