boon.hu video

2024.07.05. 20:30

Új kilátóhelyet avattak fel a Nagy-Avason – képekkel, videóval

Az Avasi Borút Egyesület által megálmodott új kilátópont a Nagy-Avas Felső soron van, ahonnan csodálatos látvány nyílik a városra.

Hajdu Mariann

Az avasi kilátóhely első tesztelői

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az új avasi kilátópont megtervezésére dr. Bereczki Zoltán építészt kérték fel. Az építkezéshez szükséges anyag beszerzésében a miskolci önkormányzat volt segítségükre, az építkezés főként a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak munkája Mokrai Attila igazgató segítségével.

A Miskolczi Pincék Dalárdája énekelt
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A péntek koraesti avatóünnepségen dr. Bereczki Zoltán mellett részt vett Kapusi Krisztián várostörténész, Jacsó Pál hegygazda és költő, valamint a Miskolczi Pincék Dalárdája. Az Avasi Borút Egyesület elnöke, Báthory Csongor a boon.hu-nak elmondta, hogy már a 16. században, a késő reneszánsz időszakában is létezett kilátó az Avason az avasi harangtorony közelében, Miskolc nyugalmának őrzése volt a célja, onnan figyelték, hogy nem gyullad-e ki valahol egy ház a város területén. Az egyesület egyik vállalása az avasi pincesor felvirágoztatása. Az elmúlt másfél évtizedben három kilátópontot is létesítettek, ez a mostani a negyedik.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában