Kezdeményezés

2024.07.08. 11:00

Pataki öregdiákok fogtak össze a kutyamenhelyért

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának öregdiákjai gyűjtésbe kezdtek a sárospataki állatmenhely megsegítésére.

Törő Gábor

Forrás: ÉM

Törő Gábor, a Mandulás-hegyi kutyamenhely alapítója a napokban ünnepelte hetvenedik születésnapját. Az állatvédő korábban számítástechnikai szakemberként, programozóként, azt megelőzően pedig gimnáziumi tanárként dolgozott Sárospatakon főként azokban az időkben, amikor a református gimnáziumot Rákóczi Gimnáziumnak hívták. A kerek évforduló arra indította az 1989-ben végzett Barkó Tibort, hogy felhívást indítson a gimnázium egykori diákjaihoz, amiben a támogatásukat kéri a menhely számára. Azt írta: 

„Mint azt sokan tudjátok, egykori szeretett, népszerű tanárunk, Törő Gábor egy állatmenhelyet tart fenn, üzemeltet állandó anyagi gondokkal küszködve. Elindítanék egy kezdeményezést. Az iskolát 1531-ben alapították. Ha minden olyan (volt)diák, aki megteheti és kedvet érez, átutalna 1531 forintot a Zemplén Help Alapítvány számlájára, talán biztonságosabbá tehetnénk működését és demonstrálnánk az összefogás, összetartozás erejét. 

Ez kevesebb mint két korsó csapolt sör ára. A legjobb lenne, ha néhányan beállítanák és havonta rendszeresen ennyit utalnának. Persze aki úgy érzi, utalhat többet is, de legalább egyszer legyen ez a pontos összeg, így felmérhető, hogy hány embert mozgat meg a dolog”. 

Megindultak az utalások

Törő Gábor arról tájékoztatta portálunkat, hogy a felhívás megjelenése óta megindultak az utalások, ami nagyon megérintette. A sárospataki kutyamenhely vezetője már több alkalommal is arról számolt be, hogy komoly anyagi gondokkal küzd, amióta tavaly külföldi támogatói elpártoltak a 300 férőhelyes menhelytől. Ezután elkezdte kiépíteni saját támogatói körét, amelynek eredményeként elérte, hogy a környékbeli önkormányzatok havi apanázst biztosítanak azért, mert Törő Gábor a térségből begyűjti a kóbor kutyákat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében nagyon kevés menhely működik, közel fél vármegyényi területet látnak el Sárospatakról. 

Tréfásan megjegyezte, hogy voltak, akik a felhívásban szereplő évszámot „összekeverték”, vagy egy nullával egészítették ki, így „véletlenül” többet utaltak, ami persze nagyon jól jött a menhelynek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában