Ki lesz a színház igazgatója?

2024.06.26. 12:48

Kiderült, hányan pályáznak a színházigazgató posztra Miskolcon

Pénteken járt le a pályázat benyújtásának határideje, már a postán feladott dokumentumoknak is be kellett érkeznie..

Hajdu Mariann

A Miskolci Nemzeti Színház épülete

Fotó: MW

Ketten pályáztak a színház igazgatójának posztjára, tudtuk meg ma délelőtt a miskolci városháza sajtóosztályától. Kérdeztük, kik, de azt a választ kaptuk, hogy ez egyelőre nem nyilvános. Még azt sem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik a pályázatok elbírálásának folyamata: 

Jelenleg arra várunk, hogy a minisztérium kijelölje a szakmai bizottság tagjait, időpontról ezt követően lehet egyeztetni

 - írták.

A jelenlegi igazgató biztosan pályázott

Arról a napokban írtunk, hogy megszűnik a színház ügyvezetőjének megbízatása 2025. január 31-én. A pályázati kiírás május 9-én jelent meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján, a benyújtási határidő június 21-én jrt le. Arról is írtunk, hogy Béres Attila, a színház jelenlegi igazgatója biztosan pályázott, már három hete benyújtotta az ezzel kapcsolatos dokumentációt. 

„A társulat önmagában bízik”

Béres Attila portálunknak a napokban elmondta: 

közel tíz éve vezetem a színházat, bízom benne, hogy az elért eredmény, a szakmai munka ereje mindennél erősebb, és ez esik latba a döntésnél. Ez öt ember közös eredménye, hiszen a színházat öten, egy művészeti tanács vezeti, és ugyanúgy tervezzük folytatni a munkát, ahogy elkezdtük. A társulat önmagában bízik.

A másik jelölt neve tehát nem publikus, meg nem erősített információink szerint egy határon kívüli magyar színház igazgatója.

Ez a választás folyamata

Az igazgatói pályázatokat 30 napon belül kell véleményeznie külön-külön az előbb említett szakmai bizottságnak. A pályázatokat ezek után a szakmai bizottság véleményének ismeretében Miskolc önkormányzata közgyűlésének köznevelési, kulturális, turisztikai és sport bizottsága ülésén véleményezik. 

Következő lépésként a színházigazgató személyéről mindkét bizottság véleményét is mérlegelve a miskolci közgyűlés a soron következő ülésén dönt. Azt, hogy ez mikor lesz, nem tudni, az októberi városvezetés váltásig még többször üléseznek a képviselők. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában