EB-körkép

2024.06.23. 19:30

Legyőzzük a skótokat?

Minden focirajongót ez a kérdés foglalkoztat a vasárnap esti ütközet előtt.

Édes Richárd

Szurkolók a Németország Magyarország labdarúgó mérkőzés előtt. Mit hoz a ma este? Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN A képen: szurkolók arcfestés

Fotó: MW

Arról kérdeztük a járókelőket, mire számítanak a csapat eddigi legnagyobb erőpróbáján – ami kis szerencsével továbbjutást is eredményezhet. 

Minimum 3 gól kell!

El tudjuk verni a skótokat, ehhez viszont össze kellene szedni magunkat, mert szétszórtak vagyunk a pályán, nem összpontosítunk eléggé

- beszélt az esélyeinkről a 17 éves Polefkó Tamás. A fiatalember szerint a magyar csapat nem nyújtott jó összjátékot az eddigi két meccsen. Súlyos bakikat vétettünk hátul a svájciak ellen, főleg Willi Orbán, amiből az ellenfél rengeteget profitált. Polefkó Tamás nézőpontja szerint kiemelkedően jó játékosunk nem volt a svájci meccsen. A németek ellen már nagyjából összeszedtük magunkat, jobban játszottunk, a végeredmény és a vereség ellenére is. Szerinte a bíró is benne volt a végeredmény alakításában. 

Polefkó Tamás
Fotó: Édes Richárd

„Minimum három góllal el kellene vernünk a skótokat. Erre elég kevés az esély, de más útja nincs a csoportból való továbbjutásnak. Ez úgy működhet, ha jobban kihasználjuk Szoboszlai Dominik képességeit. Az ő futására, játékára kellene jobban építeni” – gondolkozott hangosan Polefkó Tamás. 

Számolgatni csak onnantól lehet, ha nyerünk

Kis-Kondás Sándor szerint a magyar csapatnak nincs választása, mindenképp megverjük a skótokat vasárnap este:

„Ehhez egy kis lendülettel, folyamatos támadással kell a magyar fiúknak játszania, és meglesz a győzelem. Szerintem leginkább a gyors játék hiányzik most a magyar csapat tagjaiból. Rettentő lassúak voltak, és nem tudtak eléggé felpörögni az eddigi mérkőzésekre. A skótok is remek csapatot alkotnak, nem véletlenül kerültek az EB-re, mi viszont most meg fogjuk verni őket, mert jobbak vagyunk. A srácok szívvel-lélekkel mindent adjanak bele, és annak biztosan meglesz az eredménye”

Kis-Kondás Sándor úgy látja: számolgatás helyett inkább a játékra kellene alapozni vasárnap este, mert akkor kezdhetünk egyáltalán matekozni a legjobb csoportharmadikokat és a továbbjutást illetően, ha megnyerjük a meccset. 

Összetartás kell a győzelemhez!

Sami István bizakodó embernek tartja magát, ezért úgy véli, a magyar alakulat vasárnap legyőzi a skótokat. 

Sami István
Fotó: Édes Richárd

Ez szerinte csak úgy fog menni, ha a játékosok jobban összefognak, és minden erőbedobással összetartanak, mert ezen a téren vannak hiányosságaink, ami kijött a svájciak és a németek elleni játékban is. 

A skótok legyőzéséhez úgy kell játszani, mint a németek ellen

A 20 éves Szabó Levente a barátnőjével közösen nézi a meccseket. Náluk nem konfliktusforrás az EB nézése, mert mindketten szeretik a focit. 

Szabó Levente szerint a skótokat biztosan meg fogjuk verni: 

Az első meccs rettentő gyenge volt, aztán nagyon felzárkózott a magyar csapat a németek mellé. A skótok legyőzéséhez ugyanúgy kellene játszanunk, mint németek ellen.

 

Simonyi Borbála és Szabó Levente

Levente úgy érzi, a magyar csapatnak elég kevés esélye van legjobb csoportharmadikként továbbjutni a csoportjából, ehhez mindenképpen szükséges lenne egy kis szerencse. Mégis van értelme számolgatni, mert soha nem szabad feladni. 

„Ádám Martin a legjobb: ő egy önazonos játékos”

Simonyi Borbála, Levente barátnője a párjával összhangban nézi a meccseket. Mindig ugyanannak a csapatnak drukkolnak, EB-től függetlenül. Simonyi Borbála egész családja imádja a labdarúgást. Már az édesapja és a bátyja is nagy futballrajongó, mindketten játékosok voltak korábban megyei szinten, így ő is megszerette ezt a sportot. 

A fiatal lánynak Ádám Martin a kedvenc játékosa a magyar válogatottban: 

Annyira magát adja és önazonos. Nem egy magamutogató játékos, hanem őszinte ember.

Simonyi Borbála a németek ellen profi játékot látott a magyaroknál, és ha ugyanezt tovább visszük vasárnap, szerinte biztos a győzelem. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában