Tombolt a vihar

2024.06.23. 16:14

Jól látszottak a vihar nyomai délelőtt az Avason

Fák dőltek ki, villám csapott egy házba, tűzfal sérült az éjszaka vármegyénkben

Viharban széthasadt fa az Avason

Fotó: Batori Peter

Miskolctapolca irányába és az Avason még vasárnap délelőtt is jól láthatóak voltak az éjszakai vihar nyomai. Mint a katasztrófavédelemtől megtudtuk, Miskolcon is tarolt a vihar: az avasi Testvérvárosok útján és Tapolcaréten például parkoló autóra dőlt egy fa. Ennek nyomait már nem láttuk, de azt igen, hogy már darabokra vágták a kidőlt fát, az autót pedig elszállították.

Fák dőltek ki, villám csapott egy házba, tűzfal sérült az éjszaka vármegyénkben, mint délelőtt írtuk, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tegnap délutáni, majd az éjszaka még intenzívebben visszatérő viharok miatt reggel 7 óráig több mint negyven riasztás érkezett hozzájuk. A legtöbb esetben kidőlt fák, letört faágak és leszakadt vezetékek miatt kérték a tűzoltók segítségét, főként Mezőkövesden és környékén, illetve a gönci járásban. A vízelvezető árkok nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot, Dubicsányban, Dövényben és Sajóvelezden is házakat veszélyeztetett a víz. Garázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet a tűzoltók Miskolcon, Tiszakarádon, Putnokon és Tokajban is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában