Dörgött, villámlott, ömlött az eső

2024.06.23. 10:01

Komoly károkat okozott a vármegyében a szombat éjszakai vihar (a katasztrófavédelem közleményével frissítve)

Fák dőltek ki, villám csapott egy házba, tűzfal sérült az éjszaka vármegyénkben.

Felsőnyárád elesett.

Forrás: Facebook/Veresné Magyar Bernadett

„Vilmányban történt egy súlyos eset. A vihar során bedőlt egy ház teteje, és a tűzfal is megsérült. A ház a viharkár miatt lakhatatlanná vált, a benne élők rokonokhoz költöztek” - tudtuk meg a a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől, Rinyu Zsuzsannától.


Mint folytatta: Sajókápolnán villám csapott egy házba, ennek a tető látta kárát. Szentistvánon hatalmas faágakat kellett a vihar után eltávolítani az M3-a útról. A vihar miatt rengeteg fa kidőlt Mezőkövesd környékén, Miskolcon pedig a Testvérvárosok útján két autóra zuhant rá egy fa. Miskolcon előfordult, hogy a pincéből kellett szivattyúzni a hirtelen lehulló csapadékot. Dubicsányban hatalmas mennyiségű víz folyt az utakra, és homlokzsákokkal akadályozták  meg, hogy befolyjon a víz a házakba. 

Felsőnyárád Fotó: Facebook/Veresné Magyar Bernadett

A katasztrófavédelemhez több mint negyven bejelentés érkezett, de még továbbiakat várnak a délelőtt folyamán. 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tegnap délutáni, majd az éjszaka még intenzívebben visszatérő viharok miatt reggel 7 óráig több mint negyven riasztás érkezett. A legtöbb esetben kidőlt fák, letört faágak és leszakadt vezetékek miatt kérték a tűzoltók segítségét, főként Mezőkövesden és környékén, illetve a gönci járásban.

A vízelvezető árkok nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot, Dubicsányban, Dövényben és Sajóvelezden is házakat veszélyeztetett a víz. Garázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet a tűzoltók Miskolcon, Tiszakarádon, Putnokon és Tokajban is.

Vilmányban egy családi ház tetőszerkezete és tűzfala rongálódott meg a viharban, a vezetékek kiszakadtak a falból, az ingatlan lakhatatlanná vált, két lakója rokonokhoz  költözött.

Miskolcon, a Testvérvárosok útján és Tapolcaréten, valamint Mezőkövesden, az Ádám utcában parkoló autókra, Négyesen pedig az úttestre dőlt egy fa, aminek nekihajtott egy személygépkocsi, személyi sérülés nem történt. 

Az M3-as autópálya egy szakaszát leszakadt faágak borították, a tűzoltók az autópálya kezelőjével együtt eltávolították a közlekedésre veszélyt jelentő ágakat.

A viharkárok felszámolása tovább folytatódik, a bejelentések folyamatosan érkeznek a segélyhívó központba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában