boon.hu video

2024.06.27. 20:00

Átvehették diplomáikat a Miskolci Egyetemisták - fotókkal, videóval

Az eseményen elhangzott, hogy újabb versenyképes szaktudással rendelkező diplomásokkal gazdagodott hazánk.

Ujlaki Attila

A Gazdaságtudományi Kar és Egészségtudományi Kar diplomaosztó ünnepsége a Miskolci Egyetemen

Fotó: Vajda János

Csütörtökön délelőtt kezdődtek meg a Miskolci Egyetemen az ünnepélyes diplomaátadó ünnepségek. Elsőként a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Kar hallgatói vehették át frissen megszerzett okleveleiket, majd délután az Gazdaságtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói. 

A délutáni diplomaátadó eseményen beszédet mondott Prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, aki arról beszélt, hogy a most átadott oklevelek versenyképes tudást biztosítanak a diplomásoknak. 

Az adott kor elvárásaihoz igazodva, a világ minden táján el tudjanak helyezkedni és versenyképes tudásukat tudjak kamatoztatni.

 Azt is hangsúlyozta, hogy a most végzett hallgatókra egy más világ vár. 

Szakmai és emberi értékek 

Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ebben az évben is újabb szakemberekben gyarapodott hazánk.

“Az egyetemek életében a legnagyobb ünnep az, amikor a végzősöknek diplomáikat átadhatják” - mondta. Arra is rámutatott: egy olyan pályára lépnek a frissen végzett hallgatók, amelyek nemcsak szakmai, hanem emberi értékeken is alapulnak. 

A helyettes-államtitkár arról is beszélt, hogy a hallgatok a megszerzett tudásra építkezve haladjanak az életben. 

Biztosan tudom, hogy jól döntöttek, amikor a Miskolci Egyetemet választották.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.  

Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja arról beszélt, hogy emelkedett lelkülettel adjak át a hallgatóknak a diplomáikat. "Az egyetem versenyképes tudást biztosít a most végző hallgatóknak" - húzta alá. 

A pénteki napon folytatódik az egyetem többi karának diplomaátadó ünnepi szenátusi ülése. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában