Lehetőség, egy feltétellel

2024.06.22. 15:30

Művész fiatalokat fogadna be nyárra az avasi borház

Felhívás jelent meg az Avasi Álom Civil Közösség Facebook oldalán, életet vinnének így az Avasra.

Hajdu Mariann

A borház bejárata

Forrás: NB

"Idén nyáron teszt jelleggel szeretnénk egy miskolci, fiatal művészeti közösségnek felajánlani az Avasi Kilátó mellett található borházunkat (Kezdet Borbár & Alkotóház)! Legyen szó képzőművészetről, zenéről, irodalomról, slam poetryről, bármiről, ami a miskolci kultúrát építi. Borházunkat ingyenesen biztosítjuk egy művész körnek vagy művészetis diákokból álló csoportnak azokra az időszakokra, amikor nincs saját rendezvényünk. A helyszín egyaránt tudja szolgálni az inspirációt, az alkotást, de a közösségépítést is. Cserébe csak annyit kérünk, hogy művészeti tevékenységük valamilyen formában jelenjen meg az Avas életében, a pincesoron. Legyen az akár egy performansz, akár egy kiállítási darab vagy bármi más. Nem szabunk határokat a fantáziának!" – olvasható az Avasi Álom Civil Közösség Facebook oldalán, a bejegyzést rengetegen megosztották. 

Kezdet Borbár & Alkotóház

A Csengey-kert hangulata az Avasra

Nagy Bálint pincetulajdonos a boon.hu-nak elmondta, nemrég fogalmazódott meg bennük az ötlet. Ott a nagy borház, az idő nagy részében üresen áll, miért ne lehetne vele értéket teremteni? Jön a szünidő, és biztosan vannak olyan fiatalok, akiknek jól jöhet a hely. Odaadná a kulcsot, és tényleg annyi lenne a kérés, hogy munkájuk eredményét bemutassák majd a nyár végén.

Nagy Bálint
Fotó: ÉM

– Nem tudom még, hogy konkrétan hogyan lenne jó, attól függ, ki jelentkezik. Ha jelentkezik egy csoport, akkor akár egész nyárra megkaphatják, de ha úgy van rá igény, akkor több társaság is megkaphatja a hét különböző napjaira elosztva – mondta. Hozzáfűzte, az ötlet onnan jött, hogy látta, ahogy festegetnek a diákok a Csengey-kertben, fantasztikusnak gondolja. Szerinte jó lenne ezt a hangulatot az Avasra is felvinni.

Folytatja, amit elkezdett

Nagy Bálint egyébként független képviselőjelöltként indult az önkormányzati választáson.

– Naivitás lett volna azt hinni, hogy függetlenként lett volna esélyem, de jó volt a megmérettetés – mondta kérdésünkre. Egyébként egész szép eredményt ért el, több mint 4 százalék szavazott rá a választókörzetben, ami független jelöltek esetén kevésbé jellemző. – Folytatom tovább civilként, amit elkezdtem, elkezdtünk. 

Váljon élettel telivé az Avas, a belváros!

Szervezésében szemetet szedtek az Avason, önkéntesek segítségével lefestettek egy lépcsőt a Dűlő étterem fölött a Kisavason. És tele van tervekkel – erről nemrégiben portálunknak is mesélt podcastban, amelynek szövege később írott formában is megjelent – ezek nem üzleti tevékenységről szólnak hanem - mint fogalmazott - a közösségé válásról, hogy az emberek jöjjenek, ismerjék meg egymást, alakuljanak ki kapcsolatok, hogy együtt tegyék élettel telivé és magasabb színvonalúvá az Avast és a belvárost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában