boon.hu video

2024.05.17. 20:08

Az eső sem tudta elmosni a XII. Avasi Borangolást - Fotók, videó!

Miskolc legnagyobb boros rendezvényén a délelőtti szeszélyes időjárás sem tudott kifogni.

Édes Richárd

Megkezdődött a Borangolás az Avason. További két napon át várják vendégeiket az avasi pincék. A fotón Győrből érkezett vendégek ismerkednek az avasi borokkal

Fotó: Vajda János

Késő délután már egyre többen keresték fel a borospincéket, hogy megízleljék az Avas folyékony aranyát. 

A Borangolás összehozza az embereket

Szaniszló Anna több alkalommal volt már kinn az Avasi Borangoláson az Edelin birtok képviseletében. Edelény borait kínálják az érdeklődőknek a Császtai szőlőhegyről. Tapasztalatai szerint a Borangolás egy remek hangulatú, igazi társaságot összekovácsoló esemény. A hölgyvendégek nagyon szeretik a meggy, levendula és alma gyümölcsborokat, illetve élénken érdeklődnek a fehér- és vörösborok iránt is. A férfiak inkább a testesebb borokat keresik, a szárazabb borokkal együtt. A rosello és az édes meggybor nagyon kelendő a kínálatukban, de gyümölcslével is készültek. 

Szaniszló Anna az összetartó társaságot szereti a legjobban a Borangolásban.

A kiállítók, a pincék tulajdonosai egymás borait is megkóstolják, rengeteget beszélgetnek az emberekkel és egymással. Gyakran új barátságok is szövődnek a rendezvényen. Jönnek-mennek a zenészek, és mindig fergeteges a hangulat.

borangolas008
Szaniszló Anna
Fotó: Vajda János

A pénteki nyitónapon mindig kevesebben érkeznek, ezt most egy kicsit az időjárás is befolyásolta. A szombat Szaniszló Anna mindig egy erősebb nap a Borangoláson, ekkor jönnek a legtöbben: 

„Úgy gondolom, most is sokan lesznek, mert nagy az érdeklődés, és mindenkit szeretettek várunk.” 

A fiataloknak is hangulatos buli

A 18 éves Szirácki Flóra először vett részt a rendezvényen a Kvaterkashop.hu képviseletében. Nagyrészt száraz fehérborokkal készültek, emellett kínálatukat vörösborok színesítik. Szirácki Flóra a rossz idő ellenére sem tartott attól, hogy az eső miatt kevesebben jönnének a Borangolásra. Szerinte a mai fiatalok nagyon szeretnek bulizni és fesztiválokon részt venni, ezért bízik benne, hogy sokan felkeresik majd Miskolc legnagyobb borünnepét. Mert a borokon túl a programok is rengeteg érdeklődőt csábítanak a pincék közé. 

Flóra is kedveli a borokat. Leginkább a kellemesen édes borok híve, de mindig örömmel kóstolja meg a száraz fehéreket is a félédesekkel együtt. 

borangolas012
Szirácki Flóra
Fotó: Vajda János

A 24 éves Kristóf azért jött az Avasra, hogy megkóstolja a rendezvény legjobb borait. Élénken érdeklődik a borok kultúrája iránt, az édes- és fehérborok egyaránt a kedvencei közé tartoznak. Az íze miatt kevésbé szereti a száraz borokat. Meglátása szerint a fehérbor sokkal édesebb szokott lenni, mint a vörös. A tokaji aszú és a furmint abszolút befutónak számítanak Kristófnál. 

A barátaimmal jöttem az Avasi Borangolásra. Nem érzem magam tipikus tömegembernek, a fesztiválok helyett inkább a házibulikat szeretem. A finom borok és a jó hangulat miatt mégis nagyon bejön ez a fesztivál, mert sokkal színesebb élményeket kínál nekünk, fiataloknak, mint egy házibuli

 - mesélt borangolós benyomásairól Kristóf. 

Győrből is eljöttek a jó borra szomjazók

A miskolci Gábort testvére és közös barátaik látogatták meg Győrből, mert mindig nyitottak egy fergeteges miskolci bulira, legyen szó a Kocsonyafesztiválról vagy a Borangolásról. Gábor korábbi nagy favoritja a rosé volt, azonban az idők során Irsaira váltott, mert annak szerinte bársonyosabb, intenzívebb a szőlőíze.  Gábor győri barátai először járnak a Borangoláson. Csupa jót hallottak a miskolci borok legnagyobb seregszemléjéről, ezért döntöttek úgy, hogy ideje nekik is megkóstolni a Borangolás nemes nedűit. 

Inkább sörös vagyok, de a borok is érdekelnek. A kóstolások során mindenképpen szeretnék elmenni a rosé irányába, mert az ízlik a legjobban, imádom a fröccsöket 

– beszélt borok iránti érdeklődéséről a győri Tamás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában