Gyereknap

2024.05.23. 08:30

Idén is megnyílnak a szertárkapuk

Várják a gyerekeket és a családokat vasárnap.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, azaz a hónap utolsó vasárnapján várják a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok azokat a családokat, amelyek szívesen barangolnának a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák. A nap a fővárosban a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának koncertjeivel kezdődik. A zenekar, amikor éppen nem zenél, úton lesz a budapesti laktanyák között, vagy a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában, vagy a Tűzoltóskanzenban lehet őket megtalálni.

A laktanyák mellett ugyanis a fővárosi és vidéki tematikus múzeumok, emlékszobák és kiállítóhelyek is várják az érdeklődőket, akik játékos keretek között szerezhetnek információkat a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól, és nem utolsó sorban arról, mi mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében.

A legkülönfélébb korosztályokra szabott programelemek között filmvetítés, interaktív kérdőív, próbariasztás, eszközbemutató és a szerek, felszerelések megtekintése is szerepel.

Vármegyénkben mind a 15 hivatásos tűzoltólaktanya és mind a 13 nem hivatásos tűzoltóság nyitva áll majd a családok előtt, bővebben a katasztrófavédelem vármegyei honlapján lehet tájékozódni a helyszínekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában