Anno

2024.05.25. 12:00

Keringőt, swinget, tangót táncoltak a fiatalok

Amatőrök társastánc- és tánczenekari versenyt rendeztek Lillafüreden. Na nem most, hatvan évvel ezelőtt.

Keringőző pár – napjainkban

Forrás: Shutterstock

Fotó: tarczas

A kulturális szemle rendezvényeként tartották meg Borsod megye és Miskolc legjobb táncospárjainak, valamint amatőr tánczenekarainak vetélkedőjét 1964 májusában, számol be a történtekről május 27-i számában hatvan évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. „A művészi fokú társastáncok kultusza mindjobban terjed Borsodban. Több helyen, mint például a Nehézipari Műszaki Egyetemen, Putnokon, Ormosbányán a fiatalok erre a célra alakított klubokban ismerkednek a társastáncokkal. A táncversenyeknek pedig az a célja, hogy fiatalságunk minél ízlésesebben, kulturáltabban táncoljon. Ugyanígy, serkentőleg kell hatnia a versenynek amatőr tánczenekaraink további fejlődésére is" – írja a lap. Kiderült, a községekben, járási székhelyeken és a megye városaiban megtartott elődöntőkön mintegy ezer fiatal vett részt, a pároknak bécsi keringőt, swinget, tangót, angol keringőt és csárdást kellett táncolniuk. A táncpedagógusokból álló zsűri az összteljesítmény alapján pontozta a versenyzőket, s így kerültek be a legjobbak a lillafüredi középdöntőbe, illetve döntőbe. 

„Vasárnap délután ragyogó napsütésben folyt le a látványos vetélkedés a Palotaszálló teraszán, nagy közönségnyilvánosság előtt. A verseny legjobb három helyezettjét versenyzászlóval, a döntő többi résztvevőjét emléklappal jutalmazták. A következő vasárnap a táncklubok hasonló, megyei vetélkedőjének lehetünk részesei"  számolt be a történtekről a megye napilapja. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában